Odlazak: Katai zbog male minutaže napušta Alaves

Fudbaler Aleksandar Katai će gotovo sigurno u predstojećem zimskom prelaznom roku napustiti španski Alaves jer u dosadašnjem delu sezone gotovo da nije ni igrao.

Nakon solidnih izdanja i nekoliko golova i asistencija koje je zabeležio u prošloj takmičarskoj godini u Primeri, Srbobrancu više ne cvetaju ruže. Umesto na terenu, više vremena je provodio na klupi za rezerve ili čak na tribinama jer nije bio ni među igračima koji konkurišu za utakmicu. Imajući to u vidu, jedini logičan potez je napuštanje kluba, a španski mediji pominju odlazak na pozajmicu u neku od tamošnjih drugoligaških ekipa.

Međutim, kako otkriva njegov menadžer Bojan Ostojić, za nekadašnju desetku Crvene zvezde interesuju se i  još neki timovi iz Evrope, ali i van Starog kontinenta. Dodaje i da beogradski crveno-beli (još) nisu zvali da se raspitaju oko eventualnog povratka fudbalera koji je za dve godine boravka na stadionu “Rajko Mitić“ sjajnim partijama ostavio traga i navijači ga sigurno nisu zaboravili. Svakom od njih je vest o Kataijevom odlasku iz Alavesa bez sumnje zagolicala maštu.

Podsetimo, odlični dribler je u sadašnji klub prešao u leto 2016. za dva miliona evra koliko ga je platio tim iz Vitorije i tada je potpisao ugovor na tri godine.

Odlazak u sredinu gde bi igrao redovno mnogo bi značio ovom Srbobrancu, pre svega jer se mala minutaža odrazila i na njegov status u reprezentaciji Srbije. Naime, popularni Magiko nije pozivan na nekoliko poslednjih akcija selekcije čiji je bio deo u prvom delu kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Pošto su “Orlovi“ obezbedili let za ovu najveću smotru fudbala, bilo bi lepo da deo te ekspedicije bude i Katai, ali pre toga bi morao da zasluži poziv konstantim i kvalitetnim igrama u novoj ekipi.

Darko Vujinović