Sportski savez opštine Srbobran poklonio trenerice klubovima

Svečano otvaranje obnovljene kuglane Sportski savez opštine Srbobran iskoristio je kako bi okupio predstavnike 20 klubova pod svojim okriljem kako bi im podelio trenerice koje su deo realizacije javne nabavke.

U maloj sali prisutan je bio i šef lokalne samouprave Radivoj Paroški, a u svom obraćanju ukazao je da krovna sportska organizacija na nivou srbobranske opštine ne treba da bude samo transmisija u prenosu budžetskog novca klubovima.

            – Sportski savez mora da ima i funkciju koja će biti usmerena ka tome da se klubovima omoguće što kvalitetniji uslovi za rad. Prošle godine izdvojili smo preko 40 miliona dinara za sport što za malu opštinu poput naše uopšte nije zanemarljivo. Nikad nije bilo novca kao tada. Sada smo samo za aktivnost Saveza predvideli dva miliona dinara kako bi mogao da ima vidljiviju i jaču ulogu i da upravo kroz ovakve vidove, poput poklanjanja sportske opreme ili organizovanja edukativnih sadržaja razvija sport u našoj sredini u stručnijim okvirima i sa boljim rezultatima – rekao je Paroški.

On je ponovio i svoj raniji stav da opština klubovima obezbeđuje sredstva za osnovno funkcionisanje i da ne može da finansijski podržava ulazak u više i jače rangove takmičenja.

            – Ambicija je naravno nešto prirodno, ali mora biti realna i u granicama mogućnosti. Klupska rukovodstva sama moraju da procene mogu li da se nadmeću u jačim ligama. Sa druge strane, naš osnovni zadatak je da naša deca koja treniraju imaju uslove za stručan rad i napredak – nedvosmislen je bio čelni čovek srbobranske lokalne samouprave.

Darko Vujinović