Unija žena SNS: Ne plašimo se i ne pristajemo na uvrede

Ne plašimo se, ne prihvatamo i ne pristajemo na uvrede i diskriminatorski odnos prema bilo kojoj ženi i čoveku. Želimo da ovo nasilje prestane, jer predstavnici Đilasovog, Jeremićevog, Obradovićevog i Trifunovićevog saveza nisu pristojna Srbija za koju se borimo – istakla je u ime Unije žena SNS Srbobran i opštinskog odbora najjače stranke u našoj zemlji Milena Alargić na konferenciji za medije u utorak, 22. januara organizovanoj povodom, kako je rečeno, sve učestalijih verbalnih napada na žene od strane predstavnika Saveza za Srbiju.

Prva dama Unije žena srbobranskog SNS tom prilikom je najoštrije osudila opasne optužbe i pretnje iznete na račun predsednice Narodne skupštine Maje Gojković, premijerke Ane Brnabić i supruge mučki ubijenog Olivera Ivanovića, Milene Ivanović, kao i svih drugih žena koje su u prethodnom periodu u medijima i na društvenim mrežama najbesomučnije vređane i nazivane pogrdnim imenima.

– Koristiti tuđu tragediju kao politički instrument tamo nekog saveza za Srbiju, krajnje je podlo i kukavički i smatram da to niko ne zaslužuje. Uostalom, bolje im pristaje naziv Savez protiv Srbije jer su do sada pokazali da ne vole svoju zemlju, rade protiv nje, a pokazuju i da su nesposobni da se bave ozbiljnim političkim temama poput Kosova i Metohije, ekonomije i demografije. Opozicija svoje političko delovanje zasniva na blaćenju i lažima bez ijednog konstruktivnog rešenja za probleme u kojima se naša država nalazi. Oni svakodnevno izgovaraju najvulgarnije uvrede prema ženama samo zato što su uspešnije, rade svoj posao i podržavaju Aleksandra Vučića i politiku koju vodi – kategorična je Alargićeva.

Prema njegim rečima, opozicija govorom mržnje vreća sve žene u Srbiji.      

– Oni vređaju učiteljice, majke, domaćice, novinare i sve žene koje su jednostavne i obične, a toliko uspešnije od njih u poslovima kojima se bave. Uspešnije u odgajanju dece i uspešnije u svojim karijerama. Žene ne smeju da budu žrtve mržnje samo zato što lideri tog Saveza žele da se dočepaju vlasti. Niko nema pravo na to. Mi se u Srbiji borimo za moderno društvo i jednaka prava među svim građanima i građankama. Ne želimo državu u kojoj žene nazivaju pogrdnim imenima. Žene nazivaju droljama, pozivaju na njihov linč i stavljaju ih na stub srama. To je zaista nedopustivo u današnjem društvu – podvukla je predsednica lokalne Unije žena SNS.

Ona dodaje i da uvrede, pretnje i nasilni ispadi sve češće za metu imaju pripadnice lepšeg pola.

– Valjda je u mentalnom sklopu tih pojedinaca i nasilnika da na takav način ispoljavaju svoju snagu. Ne znam da li se ovaj trend preneo sa lokalnog nivoa na republički ili obrnuto, ali podsetila bih da je u martu prošle godine odbornička grupa SNS Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje održala konferenciju za novinare čija je tema bila vrlo slična. Tada mi je na sednici Skupštine opštine upućena vrlo ozbiljna uvreda od strane odbornika Zorana Jankovića koja zadire u privatnost i intimni život i istovremeno grubo krši etičke principe normalnog ljudskog bića, kao i skupštinski poslovnik – podsetila je Milena Alargić na nemio događaj.

Od tada i traje bojkot odbornica Srpske napredne stranke koje u znak protesta na svakoj sednici Skupštine opštine napuštaju Veliku salu kad god Zoran Janković stane za govornicu.

– Njegova ostavka je tražena u više navrata, međutim pomenuti odbornik nema nameru ni da se izvini, a ni da podnese ostavku. I nakon tog incidenta je nastavio sa uvredama, dok je sa jedne sednice čak i izbačen zbog grubog kršenja poslovnika i uvreda koje su zaparale uši svim prisutnima. Ovakav vid nasilja naišao je na osudu kod svih pristojnih građana. Takođe, na osudu nailazimo i ovih dana u našoj zemlji povodom već pomenutih pretnji i uvreda koje slušamo na televiziji i pratimo na društvenim mrežama – završila je obraćanje Alargićeva uz jasnu poruku da se ne plaše i ne pristaju na uvrede i diskriminatorski odnos prema bilo kojoj ženi i čoveku.

Darko Vujinović