Novi hit “Taksi bluz“ u Srbobranu u čak tri termina!

Početak sledeće nedelje proteći će u znaku bioskopskih projekcija. Na repertoaru Pozorištanca naći će se najsvežiji filmski hit “Taksi bluz“, a Dom kulture nije zaboravio ni najmlađe koji će imati priliku da uživaju u Aladinovim avanturama.

Upravo će crtani film “Aladin i leteći ćilim“ otvoriti dvodnevni program i to u ponedeljak, 11. februara sa početkom u 18 časova.

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom. Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Njegov otac ga ne podržava i insistira da se smiri jer smatra da svet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mesta ne treba da se mešaju. Od dečaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Međutim, kada se Aladinu ukaže šansa, on je oberučke grabi.

Posle crtaća na velikom platnu od 20 časova naći će se novi, dugoočekivani hit domaće kinematografije romantično-komični i uzbudljivi “Taksi bluz“. Svi koji propuste prvu priliku da vide ostvarenje reditelja Miroslava Stamatova moći će to da učine već dan kasnije, u utorak, 12. februara u dva termina – 18 i 20 časova.

Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći iznedriće gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

Glavnu ulogu tumači Andrija Milošević, a tu su još i Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Boris Komnenić, Nikola Pejaković i drugi.

Cena karte za svaku projekciju iznosi po 250 dinara i mogu se kupiti u Dom kulture svakog radnog dana od 8 do 20 časova (telefon 731-919).

Darko Vujinović