Trojka Krge za gostujući prvenac OKK Srbobrana!

Tačka na seriju od četiri vezana poraza stavljena je već na prvom okršaju u 2019. godini. I posle jednoipomesečne pauze od prvenstvenih duela, i dalje povredama značajno oslabljeni košarkaši OKK Srbobrana su se u 12. kolu B grupe Druge regionalne lige Sever u subotu, 2. februara izborili za prvenac na gostujućem parketu gde je u Futogu posle dramatične završnice pao “fenjeraš“ Basketbal stars – 76:75 (18:18, 21:20, 24:26, 13:11).

Dugo je četi Jovice Andrića izmicala prva pobeda na strani ove sezone, najbliži ostvarenju tog cilja bili su u Beočinu, ali ona je ipak stigla u komšiluku i to nakon preokreta nad domaćinom, željnim da mu kraj kolone namenjene za broj upisanih trijumfa više ne stoji neprijatna nula.

A nije bilo nimalo lako jedanaestorici Srbobranaca u zelenoj opremi da sruše motivisane Futožane. U ujednačenoj utakmici Andrićevi momci su u jednom trenutku uvodne četvrtine poveli sa 18:12 i tada kao da su stali. Na startu druge deonice Basketbal stars dolazi u prednost koju nije ispuštao, gosti su bili u konstantnom minusu između šest i osam poena, sve dok na pet minuta pred istek susreta strateg OKK ne daje znak da se stane u kombinovanu zonsku odbranu pomoću koje njegovi puleni režiraju povratak u igru. Za to vreme srbobranski zeleno-beli primili su svega dva koša (i to oba sa linije penala).

Ipak, neizvesna završnica nije mogla da se izbegne. Na semaforu je sijalo da ekipa iz Futoga vodi sa dva poena razlike (75:73), ali odgovornost u ruke preuzima Andrićev čovek od poverenja, prvi plej tima Nikola Krga koji pogađa trojku na 40 sekundi do poslednjeg oglašavanja sirene i, uprkos preostalom vremenu, postavlja konačan rezultat. Odbrana OKK je nakon toga svoj posao odradila na nivou i overila prvu “recku“ u gostima.

OKK Srbobran: Nikola Babić 9, Novica Mirosavljević 21 (četiri trojke), Radovan Babić 2, Slobodan Belić, Mirko Paroški 1, Nikola Krga 12, Bojan Grubić 2, Nemanja Trninić 7, Slobodan Subić 8, Ljubomir Simin, Stevan Vujić 14.

Upravo je pobedu svog tima šef Jovica Andrić video kao najbitniju stvar iz ovog megdana.

– Čestitam mojim igračima. Bilo je teško, slobodna bacanja smo šutirali katastrofalno (35-11), mnogo momaka nam je povređeno, a Basketbal stars je u nama video šansu za prvi trijumf u prvenstvu zbog čega su možda bili i u najjačem sastavu do sada, sa nekoliko iskusnijih igrača. Uprkos svemu, slavili smo i to je sada najvažnije – jasan je bio trener OKK Srbobrana.

Novi izazov je na vidiku, zeleno-beli su u petak, 8. februara (19.10) domaćini subotičkom OKK Spartaku koji je nanizao tri dobijene utakmice.

Darko Vujinović