OKK čeka Subotičane, Andrić obećava jak otpor (petak, 19.10)

Sve plej-of nade su ugašene, misli se usmeravaju na predstojeći plej-aut. Još dva duela u regularnom delu sezone B grupe Druge regionalne lige Sever preostalo je da odigraju košarkaši OKK Srbobrana, a nadolazeći koji je lišen takmičarskog značaja na programu je u petak, 8. februara (19.10) kada će zeleno-beli ugostiti favorizovani subotički OKK Spartak.

Već naviknuti na izostanak više povređenih saigrača, ekipa koja će svoje snage staviti na raspolaganje treneru Andriću, pored ranije otpisanih Miloša Stojinovića i Dejana Andrića, biće lišena i pomoći važnih uzdanica poput Dušana Puhara i Aleksandra Srdanova, kao i Mirka Paroškog i Uroša Radovanovića.

Imajući sve činjenice u vidu, kormilar OKK Srbobrana bio bi zadovoljan ukoliko njegovi puleni pruže dobru i požrtvovanu igru.

– Ovo je tim u nastajanju i teško je očekivati da ovako oslabljeni možemo da pretimo bilo kome. Ako pobedimo super, međutim moram da naglasim da sam ponosan na moje momke i to kako treniraju sa puno želje i energije. Svi oni su đaci ili radnici koji trče sa posla da bi stigli na treninge – ukazuje Jovica Andrić.

Svestan je naš sagovornik da šansa za plasman u društvo četiri najbolja kluba u grupi više ne postoji.

– Mnogo je realnije da u ovom sastavu igramo u plej-autu sa rivalima poput nas i da u ova dva kola regularnog dela i još osam rundi u nastavku gradimo našu igru u rastemo kao ekipa za narednu takmičarsku godinu – iskren je mladi stručnjak koji je pre dve sezone ovenčan priznanjem za najboljeg trenera elitnog pokrajinskog ranga takmičenja.

U petak će na parket srbobranske sportske hale izaći tim sa obezbeđenom ulaznicom za plej-of.

– Jasno je da su Subotičani u ulozi favorita. Oni su zapravo rezervni tim Spartaka koji nastupa u KLS. Najmlađi su u prvenstvu, ali i najspremniji, jedini su nadigrali neprikosnoveni Džoker. Njihova fizička sprema i agresivnost će nam sigurno predstavljati problem. Međutim, daćemo sve od sebe i pružiti što jači otpor u ovom trenutku – podvlači Jovica Andrić uz pozivnicu navijačima da dođu na tribine i podrže ih u ovom teškom susretu.

Darko Vujinović