Košarkašice ponovo kod kuće, spreman revanš Proleteru (subota, 19.15)

Miljenice srbobranske publike vraćaju se na domaći parket posle više od dva meseca pauze. Uželeli su se ovdašnji zaljubljenici u igru pod obručima uživanja u bravurama Branke Subić, Sanje Dunđerski, sestara Curaković, Tamare Ivkov i ostalih devojaka, dok značaj sudara sa zrenjaninskim Proleterom u okviru 11. kola Druge lige Srbije predstavlja samo razlog više da tribine u subotu, 9. februara (19.15) budu pune kao u prvom delu takmičenja.

Iza mlađanih Subićevih izabranica su dva uzastopna poraza, oba na gostovanjima, a treći, koliko ih ukupno imaju, doživele su upravo od ekipe sa Begeja u drugoj prvenstvenoj rundi. Partijom u Beogradu pre dve nedelje nisu oduševile, međutim nastup kod kuće kao da ulije dodatnu snagu igračicama Srbobrana, zbog čega lokalna košarkaška javnost sa pravom očekuje da svedoči produžetku oreola nepobedivosti belih devojaka na domaćem terenu.

Pored perfektnog učinka u svom dvorištu, Srbobranke može da raduje i činjenica da će pred Proleter izaći u najjačem sastavu.

– Kompletni smo, zdravi i motivisani da kod kuće nastavimo sa pobedničkom serijom. U prethodne dve nedelje koliko je prvi tim bio bez utakmica, intezivno smo radili na rešavanju problema koje smo prepoznali kao uzrok poraza u Beogradu, a koliko smo uspeli u tome videćemo u subotu. Naravno, razmišljamo o trijumfu i priželjkujemo ga, ali je najvažnije da odigramo dobar meč i pokažemo napredak. Ukoliko to bude dovoljno da slavimo, tim bolje, više ćemo se radovati – jasan je šef struke ŽKK Srbobrana Slobodan Subić.

Zrenjaninke su na tabeli tik ispod, doduše uz utakmicu manje, a dodatan kuriozitet je da su poput svojih rivalki nepobedive – u gostima.

– Ekipa Proletera ima mlade i iskusne košarkašice i svaka od njih je na svoj način opasna. Ipak, izdvojio bih Sofiju Olić (18) kao jednu od najboljih u prvenstvu uopšte, ali i centra Jelenu Bosnić (28). Timska igra im je najveća prednost, uz to što su već dugi niz godina na okupu – zaključuje naš sagovornik.

Inače, ovo će biti prvi od svega tri duela koliko će domaća publika imati prilike da gleda ŽKK Srbobran do završetka sezone.

Darko Vujinović