Sretenjski turnir u čast 65 godina Rukometnog kluba Srbobran

Rukometni klub Srbobran ove godine slavi šest i po decenija od osnivanja, a jubilej će u predstojećem periodu biti obeležavan na više načina. Prva aktivnost ovim povodom biće Sretenjski turnir “Srbobran 2019“ za seniore i mlađe kategorije koji će u subotu, 16. februara u lokalnoj sportskoj hali pored domaćina, okupiti i nekoliko ekipa iz okoline.

Prema rečima organizatora, na parket će najpre već u 9 časova istrčati mlađi pioniri koji će snage odmeravati do 13 časova, a kao učesnici najavljeni su Srbobran, Jugović iz Kaća, Hajduk Beška, Mladost Bački Jarak i novosadski Rukometni klub Rastimo.

Potom na scenu stupaju seniori, a prvi koji će ukrstiti koplja biće Srbobranci i Sivac, lider Prve lige Sever (14.30). Nakon ovog, zakazan je okršaj Sivca i Vrbas Petrola, trenutno drugoplasiranog tima Super B lige Sever-Centar (16.00), dok će tačku na Sretenjski turnir staviti komšijski duel Srbobrana i Vrbašana (17.30).

Kako i dolikuje, za seniorske timove obezbeđene su i nagrade u vidu pehara, ali i individualna priznanja za najboljeg igrača, strelca i golmana turnira.

Podsetimo, prvi tim RK Srbobran se jesenas posle četiri godine pauze vratio na scenu takmičenjem u Trećoj ligi Sever (grupa Zapad), a na polusezoni zauzima visoko treće mesto.

Klupsko rukovodstvo i struka odlučili su da okosnicu ekipe čine rukometaši ponikli u njihovoj školi, pa je tako od 21 licenciranog igrača, čak 19 iz Srbobrana.

Uz to, rukometna škola radi punom parom i u ovom momentu broji oko 35 polaznika koji se nadmeću u ligi mlađih kategorija u organizaciji pokrajinskog saveza.

Darko Vujinović