Tešić: Deca su prioritet, ko hoće da pomogne seniorima neka dođe

Mlađe kategorije su primarne, moramo se posvetiti njima i nikada neću dozvoliti da one trpe zbog seniora, a svi koji žele i imaju ambiciju da se bave prvim timom neka obezbede sredstva za rad i slobodni su da se priključe. Nudimo im mogućnost da pokažu da vole klub i žele da mu pomognu – siže je saopštenja predsednika FK Srbobran Jovice Tešića upućenom javnosti.

Prvi čovek plavih sa Vašarišta podvlači da je interes kluba da sačuva svoju školu fudbala, od petlića do omladinaca koji su, kako kaže, primarna briga.

– Moja ideja je da se potpuno posvetimo našoj deci i da sva sredstva koja dobijemo iz opštinskog budžeta ulažemo u razvoj i napredak naših dečaka koji predano rade na treninzima. Mogu da kažem da smo uspeli da zatvorimo finansijsku konstrukciju za omladinski pogon. Obezbedili smo kompletnu opremu za sve mlađe kategorije, rekvizite, plate za trenere, sredstva za održavanje terena, novac za domaćinstva i gostovanja. Takođe, rasteretili smo roditelje koji više neće morati da plaćaju članarinu za svoju decu. Ona će sada imati idealne uslove za rad – kategoričan je Tešić.

Kako još kaže, bitno mu je da se klub razvija i živi, a da 80-ak igrača u mlađim kategorijama na raspolaganju ima sve što je potrebno za nesmetan rad i napredak.

– FK Srbobran će rasti, a mi ćemo čekati da naša deca stasaju kako bi postali okosnice seniorske ekipe – ističe čelni čovek plavih.

U osvrtu na prvi tim, Tešić priznaje da je postojala ideja da se utakmice Srpske lige Vojvodine igraju na nekom drugom stadionu isključivo iz bezbednosnih razloga, jer su, kaže, tribine na Vašarištu u očajnom stanju i moraju hitno da se poruše i sagrade nove.

– Tako nešto iziskuje velika ulaganja koje ni klub, pa ni lokalna samouprava u ovom trenutku ne može finansirati. A što se tiče seniorskog sastava, pozivam sve ljude dobre volje i ljubitelje fudbala da pomognu ukoliko žele, svi su dobrodošli i čekamo ih raširenih ruku, uz moje javno obećanje, da će imati apsolutnu slobodu u vezi svega što se odnosi na seniore. Jedina obaveza neka im bude to da obezbede finansije za njihov rad, dok ću ja kao predsednik uvek pomoći ličnim sredstvima, baš kao što sam i do sada to činio – zaključio je prvi čovek FK Srbobran Jovica Tešić.