Rukometaši Srbobrana bronzani na Sretenjskom turniru

Pobednik prvog Sretenjskog rukometnog turnira u Srbobranu je ekipa Sivca koja je u subotu, 16. februara u konkurenciji domaćina i Vrbasa jedina ostvarila dve pobede što joj je bilo dovoljno da na kraju podigne pehar namenjen najboljem.

Direktan komšijski okršaj je na kraju dana u lokalnoj sportskoj hali odlučivao o drugoplasiranom timu, a sasvim očekivano slavili su favorizovani gosti iz Vrbasa koji se nalaze tri takmičarska ranga iznad “bronzanih“ Srbobranaca.

Odlukom organizatora, za najboljeg igrača Sretenjskog turnira proglašen je nekadašnji srpski reprezentativac, prekaljeni levi bek Vrbasa Uroš Elezović (37), prvi strelac je Marko Čabai (25) iz redova šampionskog Sivca, dok je najuspešniji čuvar mreže Nikola Bogojević, takođe član Sivčana.

Najbolji – Uroš Elezović (Vrbas)
Treći – kapiten Srbobrana Aleksandar Arizanov

Inače, svoj doprinos celodnevnom takmičenju dali su i mlađi pioniri iz ekipa Srbobrana, Jugovića iz Kaća, Hajduk Beške, Mladosti iz Bačkog Jarka i novosadskog Rukometnog kluba Rastimo.

Strateg seniorskog tima Srbobrana Vuk Milojičić po završetku turnira revijalnog karaktera naglasio je da rezultat nije bio u prvom planu.

            – Okupili smo se tek pre deset dana posle duže pauze, ovo nam je bila prva utakmica u godini i najbitnije je da se niko nije povredio. Sa ovim rivalima naravno nismo mogli da se merimo jer je Vrbas drugi u Super B ligi Sever-Centar (drugi rang), a Sivac na čelu Prve lige Sever (treći rang). Njihova prvenstva počinju uskoro, dok mi krećemo krajem marta i tek nam predstoje ozbiljnije pripreme i rad – objašnjava na sagovornik.

Prema njegovim rečima, klub je pre nekoliko meseci samo imao želju da oformi seniorski sastav i prijavi se za ligaško nadmetanje, a na polusezoni Treće lige Sever-grupa Zapad Srbobranci zauzimaju treće mesto.

            – Poraženi smo od Hercegovca iz Gajdobre i žabaljskog ŽSK-a koji su iznad nas. U nastavak ulazimo sa ambicijom da pobedimo u svakoj utakmici, ali puno toga je još pred nama. Mogu samo da kažem da ćemo se spremati i napasti sam vrh. Ono što je važno, polako uspevamo u nameri da vratimo rukomet u Srbobranu na stare staze slave i mesto koje mu pripada, a veliku zahvalnost za to dugujemo Vladimiru Šarčevu, Rajku Blagojeviću, Stevanu Bečejcu i Srđanu Dinjaškom koji ulažu ogroman trud u ovu priču – završio je mladi trener Vuk Milojičić.

Šampioni – kapiten Sivca sa predsednikom opštine Paroškim

Rezultati Sretenjskog turnira u rukometu:

Sivac – Srbobran 32:15                                                                           

Sivac – Vrbas 24:21

Vrbas – Srbobran 33:24

Darko Vujinović