“Ruka spasa“ po navici darivala mlade majke

Lokalno Udruženje žena “Ruka spasa“ nastavilo je sa svojom misijom pomaganja mladim majkama iz srbobranske opštine. Ovoga puta poklone u vidu kompleta ručno izrađenih kapa, rukavica i čarapa od prirodnog pamuka, kao i posteljine za krevetac u ponedeljak, 18. decembra u Maloj sali opštine dobilo je 20 žena koje su se porodile u prethodna dva meseca.

Ovo je bila peta humana akcija “Ruke spasa“ ovakvog tipa, a čelna dama pomenutog udruženja Savka Lazić otkrila je da su uspešno prošli na opštinskom konkursu za zdravstveno i socijalno zbrinjavanje putem kog su i obezbeđene posteljine za bebe.

            – Iskoristila bih priliku da čestitam majkama i nadam se da će biti razloga da se ponovo vidimo – rekla je u svom obraćanju Lazićeva.

Već po ustaljenom običaju, prisutan je bio i predstavnik lokalne samouprave, ovoga puta prvi čovek opštine Srbobran Radivoj Paroški.

            – Hvala ovim divnim ženama koje nesebično ulažu svoj trud, volju i slobodno vreme kako bi pomogle i bile deo lepe akcije. Podrškom koju pružamo “Ruci spasa“ pokazujemo odgovornost i ostvarujemo društveni angažman, a podsetio bih da za svako novorođenče izdvajamo 20.000 dinara, dok samohrani roditelji sa prinovom dobijaju po 40.000 dinara – naglasio je šef lokalne samouprave.

Darko Vujinović