Kobasicijada počela u znaku kiše

Prvi dan Kobasicijade protekao je u znaku kiše. Nadaleko čuvena turijska gastronomsko-turistička manifestacija, 35. po redu, počela je u petak, 22. februara, ali kao što to obično biva, sva pažnja usmerena je na subotu kada je i zvanično otvaranje i iznošenje ginisovke, sada duge rekordnih 2.035 metara, pred oči radoznale javnosti.

Mesta namenjena štandovima bila su popunjena, a ponuda različita. Naravno, većina je vrvela od mesa, mirisalo je na sve strane, okretao se i ražanj, i retko ko je mogao da odoli i ne utoli glad makar kobasicom u lepinji ili pljeskavicom po simboličnoj ceni.

Ljubazni prodavci hvalili su svoje proizvode, a da bi uverili potencijalne mušterije da baš kod njih zavuku ruku u džep, nudili su degustaciju radi uverenja u kvalitet.

Nezaobilazni su i šarenoliki vašarski slatkiši, kolači, proizvodi domaće radinosti, tekstil, igračke, majice sa printom, magneti, privesci i još mnogo toga. U poslepodnevnim časovima sa bine su zasvirali i tamburaši.

Razlog nešto manje posete Kobasicijadi prvog dana svakako je bila i dosadna kiša koja je padala s vremena na vreme, ali, ako je verovati meteorolozima, subota bi mogla bude okupana suncem. Na radost svih.

Vidimo se u Turiji!                                                                              

Darko Vujinović