“Ruka spasa“ damama poklonila svih 150 nakita

Članice Udruženja “Ruka spasa“ podelile su svih 150 ručno izrađenih nakita koje su u sredu na srbobranskom Trgu slobode povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta poklanjale svojim sugrađankama.

Vredne ruke dama iz “Ruke spasa“ su tokom prethodna tri meseca heklale nakit i ulepšavale ga perlama, a na ovaj način obradovale su pripadnice lepšeg pola i pre tačno dve godine.

            – Želimo da ovo postane tradicija, kao što mlade majke na svaka dva meseca obradujemo sa pletenim kapicama, čarapicama i rukavicama. Rešili smo da ponovimo ovu akciju jer su reakcije tada bile dobre. Heklani nakit je danas zaista teško pronaći. Inače, starije žene biraju baš takav, dok se devojke uglavnom odlučuju za perlice – objašnjava predsednica “Ruke spasa“ Savka Lazić.

Prema njenim rečima, svaka žena iz Udruženja je imala svoju ulogu u okviru ove radionice.

            – Prošao nam je i projekat na opštinskom konkursu na osnovu kog ćemo Domu kulture pokloniti tradicionalne, ručno vezene kecelje, miljee i slavske peškire. Radićemo i kostime za sekcije modernog plesa, a u planu je da do kraja godine u podrumu Narodne biblioteke gde su naše prostorije otvorimo stalnu postavku – zaključuje Savka Lazić razgovor sa medijima.

Darko Vujinović