Srbobranka najbolji mladi naučnik istraživač u 2017. godini

Docent Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, dr Mirjana Ljubojević, dobitnica je nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za najboljeg mladog naučnika i istraživača u 2017. godini.

Ovoj Srbobranki, devojačkog prezimena Ikrašev, vredno priznanje pripalo je za oblast oplemenjivanja bilja, a nakon dodele priznanja koje je održano u amfiteatru zgrade Rektorata u utorak, 26. decembra istakla je da je Đinđićeva nagrada došla u pravo vreme za razvoj poljoprivredne nauke, a mladim kolegama poručila da istraživanja moraju imati praktičnu svrhu.

– Poljoprivreda i poljoprivredne nauke imaju puno toga da ponude. Za mene lično je veliki podstrek, ali i za celokupnu poljoprivrednu nauku – poručila je ona u izjavi medijima.

Nagradu “Dr Zoran Đinđić“ za najuspešnijeg mladog naučnika istraživača iz Vojvodine Mirjani Ljubojević uručio je rektor Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušan Nikolić. Nagrada se sastoji od svečane povelje i novčanog dela.

– Mirjana je postigla briljantne rezultate u oblasti nauke. Veoma je zapažena, ne samo na našim prostorima, nego i u međunarodnoj akademskoj zajednici. Iskreno verujem da će ovo biti jedan snažan podsticaj za njen dalji rad u oblasti nauke – podvukao je tom prilikom prof. dr Nikolić.

Prestižno priznanje “Dr Zoran Đinđić“ dodeljuje se u Vojvodini 14. put, a generalni pokrovitelj nagrada je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost.