Nagrada deci Predškolske Ustanove Radost, odnosno, vrtiću Bubamara iz Nadalja.

I ove godine, deca vrtića Bubamara iz Nadalja i vaspitačica Danijela Miličić Trebaticki su prepoznati u Vojvodini kao kolektiv koji se brine za čistije i zelenije okruženje. Deca su dobila nagradni i izlet u Sremske Karlovce.

U okviru Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, u Sremskim Karlovcima je održana deseta jubilarna Manifestacija svečane dodele nagrada najuspešnijim vaspitno – obrazvnim institucijama.

Zato je ove jubilarne godine nagarađeno 60 vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije AP Vojvodina.

 Podsekretarka pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao koordinator Programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ i predsednik Organizacionog odbora Manifestacije svečane dodele nagrada, Brankica Tabak obratila se skupu napominjujući da je prepoznavanje važnosti ovog Programa rezultiralo jačanjem partnerstva.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je otvorio skup i naglasio da impresivne brojke govore o tome šta je sve postignuto kroz ovu akciju u protekloj deceniji.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš naglasio je da je ova akcija iz godine u godinu jačala, kako po broju učesnika i uloženim sredstvima, tako i po broju partnera koji su se pridružili.

Ovogodišnja manifestacija svečane dodele nagrada najuspešnijim vaspitno – obrazovnim ustanovama organizovana je u saradnji i partnerstvu sa domaćinom, opštinom Sremski Karlovci. Predsednik opštine Sremski Karlovci, Nenad Milenković napomenuo je da ova akcija Pokrajinske vlade, u saradnji sa lokalnim samoupravama, mladim naraštajima šalje poruku kako i na koji način treba da se odnosimo prema životnoj sredini.

 U proteklih deset godina na Javni poziv za učešće u realizaciji Programa, odazvalo se preko 70% ukupnog broja vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji APV, a na završnoj svečanosti u Sremskim Karlovcima prisustvovalo je čak 80  vaspitno – obrazovnih ustanova sa oko 900 učesnika Programa.

 Ove godine na Javni poziv za učešće u Programu prijavilo se 128 vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije AP Vojvodina. Izveštaje je dostavilo 109 ustanova, a u odnosu na raspoloživi fond za nagrađivanje /4.200.000 dinara/, nagrađeno je 60 ustanova.

Program je svojom saradnjom okarakterisao najveći broj pridruženih partnera: pet sekretarijata Pokrajinske vlade: Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i partneri čije su aktivnosti usmerene na zaštitu životne sredine, Pokret gorana Vojvodine i RECAN – fond za reciklažu limenki, Gradska uprava za zaštitu životne sredine grada Novog Sada, Sekretarijat za zaštitu životne sredine gradske uprave grada Beograda, Opština Sremski Karlovci, Javno preduzeće „Vojvodinašume“, Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“, Naftna industrija Srbije i „Lafarge“ Beočinska fabrika cementa