Izložba slika Brace Azarića

Dom kulture srbobran najavio je novu izložbu slika u svom galerijskom prostoru. Otvaranje izložbe je u četvrtak, 12.03.2020. godine u 19 časova u Galeriji Doma kulture Srbobran. Ulaz slobodan.

Braco Azarić je rođen 1951.godine u Novim Kozarcima, opština Kikinda, gde i danas živi. Prvu samostalnu izložbu imao je u Kragujevcu 1973. godine. Posle toga je usledio veliki broj grupnih i samostalnih izložbi, slikarskih kolonija, kao i likovnih susreta, čiji je tačan broj vrlo teško precizno odrediti zbognedostatka vođenja evidencije. Stil slikanja ekspresionizam. Akcenat stavlja na osećanja.  Kaže o sebi: „to je moć, to je Božji dar, svoja osećanja-preneti na platno!“

„Gledajući slike Brace Azarića čak i laik za umetnost, odmah shvati da su u pitanju originalna dela. Pod tom konstatacijom ne mislim na umetnički pravac, već na originalnost pojedinca.

Živimo u vremenu vrtoglavog tehnološkog napretka, a prema klasici se odnosimo sa delimičnim podozrenjem. Proživljavajući iskustva raznih događaja poslednjih godina, izložbi slika,skulptura, pa čak i ručnih radova,imamo utisak delimičnih kopija delova umetničkih dela, pa čak i celih koncepcija. Sve zahvaljujući momentalnoj dostupnosti informacija, u ovom slučaju, tuđe umetničke imaginacije. Kod Brace Azarića to nije slučaj. Poželimo mu još puno ideja, realizacije i promocija istog“, kaže Ištvan Fusko , potpredsenik ArtCENTAR, Novi Sad.