Prva vanredna sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Srbobran

Povodom proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, Štab za vanredne situacije Opštine Srbobran održao je vanrednu sednicu štaba na kojoj je doneo sledeće zaključke:

 1. Obustavlja se rad svih predškolskih ustanova i škola na teritoriji naše opštine.
 2. Preporuka svim građanima starijim od 65 godina da posebno ograniče svoje kretanje i da u što manjoj meri izlaze iz svojih kuća budući da su oni najugroženija kategorija stanovništva.
 3. Javna preduzeća i ustanove, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, organizovaće proces rada. U obavezi su da primenjuju mere sanitarnog nadzora i zaštitu zaposlenih.
 4. Službe Mesnih zajednica biće zadužene za kontakt sa ugroženim domaćinstvima na teritoriji opštine u saradnji sa Centrom za socijalni rad opštine Srbobran i Crvenim krstom.
 5. Opštinska uprava Srbobran sprovodiće mere pojačanog nadzora.
 6. „Bečejprevoz“ redukovaće svoje linije međumesnog saobraćaja i ukinuće sve školske autobuse.
 7. Opštinski štab za vanredne situacije će redovno izveštavati o radu svih službi, ustanova i preduzeća i blagovremeno obaveštavati javnost.
 8. Prestaje sa radom Dom kulture Srbobran, Narodna biblioteka Srbobran i, Centar za sport i turizam Srbobran, u smislu organizovanja javnih skupova.
 9. Opštinska uprava i inspekcijske službe radiće sa minimalnim brojem zaposlenih i rad od kuće ukoliko je to moguće.
 10. JKP „Graditelj“ Srbobran će redovno obavljati aktivnosti iz svoje nadležnosti i dužno je da obezbedi maske, rukavice i dezinfikaciona sredstva za svoje zaposlene.
 11. Pijace na teritoriji opštine Srbobran prestaju sa radom.
 12. Organizovanje i prijavljivanje volonterta vršiće se tokom narednih dana, a koordinator će biti Slobodan Subić.
 13. Odrediće se kol centri u Mesnim zajednicama za pomoć i informisanje starih i ugroženih lica, takođe i u Domu zdravlja „dr Đorđe Bastić“ za sve informacije u vezi postupanja. Brojevi zdravstvenih ambulanti su:
 • Dom zdravlja Srbobran 730-600 lok. 102 i 063/1144-632,
 • Dom zdravlja Turija 2237-014,
 • Dom zdravlja Nadalj 2239-013
 1. Radno vreme ugostiteljskih objekata biće od 8:00 do 20:00 časova.
 2. Obavestiti upravnike stambenih zgrada da pojačaju održavanje ulaznih vrata, stepeništa i zajedničkih prostorija preko nadležne komunalne inspekcije.
  16. Zadužuje se Centar za socijalni rad opštine Srbobran, da preko svojih službi obezbedi snabdevanje životnim namirnicama i lekovima ugrožene kategorije stanovništva, korisnika Centra.
  17. Zadužuje se Crveni krst Srbobran da izradi odvojene spiskove korisnika narodne kuhinje kako bi obezbedio posebno i bezbedno snabdevanje ugrožene kategorije korisnika narodne kuhinje.