Opštinski štab za vanredne situacije u Srbobranu doneo niz novih odluka!

Štab za vanredne situacije opštine Srbobran na vanrednoj sednici održanoj 21.03.2020. godine na osnovu odluke Vlade Republike Srbije donosi sledeće zaključke :

1. Građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove nedeljom u periodu od 3 do 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica u samoposlugama.
Za sva lica mlađa od 65 godina period kretanja menja se subotom kada će kretanje biti zabranjeno od 20 do 3 časa ujutru.

2.Zabranjuje se rad svih objekata unutar tržnih centara izuzev samoposluga prodavnice hrane i apoteka.

3. Zabranjuje se boravak u svim parkovima i javnim prostorima namenjenim za sport i rekreaciju.

4.Zabranjuje se javno okupljanje u zatvorenom prostoru u kome može boraviti maksimalno 5 osoba.

5. Zabranjuje se ulična prodaja proizvoda kućne radinosti uključujući i prostor kod Svaštara.

6.Zabranjuje se ugostiteljskim objektima da svoju delatnost vriše tako da korisnici kupljene hrane i pića konzumiraju za stolom, šankom u samom ugostiteljskom objektu ili bašti ugostiteljskog objekta. Ugostitelj u periodu trajanja vanrednog stanja neophodno je da uspostavi dostavnu službu ili da organizuje šalter za prodaju hrane i pića bez ulaska u sam ugostiteljski objekat. Pri tome radnici u ugostiteljskom objektu moraju biti opremljeni odgovarajućom higijensko-tehničkom opremom za sprečavanje zarazne bolesti. Ova mera se odnosi ne samo na restorane i kafiće nego i na druge objekte u kojima je za stolom ili šankom konzumirana hrana i piće (kladionice, igraonice, autoperionice…)