Finansijska podrška poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji

Na osnovu uredbi Vlade Republike Srbije u okviru paketa ekonomskih mera za podršku privredi, poljoprivrednicima u Srbiji na  raspolaganju je 2,6 milijardi dinara finansijske podrške, sa ciljem ublažavanja posledica krize koja je izazvana virusom korona.

Isplatu jednokratne novčane pomoći poljoprivrednim gazdinstvima u cilju ublažavanja posledica nastalih usled bolesti COVID-19, vrši Ministarstvo finansija – Uprava za trezor, na osnovu podataka iz evidencija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Registra poljoprivrednih gazdinstava i Veterinarske baze.

Isplata se vrši direktno na namenski račun prijavljen u Registru poljoprivrednih gazdnistava, na osnovu stanja u navedenim evidencijama na dan 16.04.2020. godine i nije neophodno podnositi zahtev za ostvarivanje prava na ovaj vid podrške.

Isplata se vrši na osnovu Uredbe o finansijskoj podršci poljoprivrednim gazdinstvima kroz olakšan pristup korišćenju kredita u otežanim ekonomskim uslovima usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i Uredbe o novčanoj pomoći poljoprivrednim gazdinstvima u cilju ublažavanja posledica nastalih usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-COV-2.

Više informacija možete pročitati ovde.