Izbori iz časa u čas

U Srbobranu do 18 časova glasalo je 55.16 odsto upisanih  birača. Biračko mesto br. 11. je zabeležilo najveću izlaznost od 67.19 odsto, potom slede B.M br. 2 sa 65.37, B.M. broj 22 u Turiji 64.43, a sledi ga B.M. br. 25 takođe u Turiji sa 63.28 odsto.

___________________________________

 • Pokrajinska izborna komisija objavila da izlaznost birača na biračka mesta na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine do 18 časova iznosi 43,45 odsto. Podsećamo da su sva biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini otvorena do 20 časova, do kada građani imaju mogućnost da iskoriste svoje biračko pravo.

___________________________________

 • Na lokalnim izborima u Srbobranu bira se 28 predstavnika u opštinskom parlamentu.

Prema podacima kojim raspolaže Opštinska izborna komisija u Srbobranu do 18.00h na 28 birališta u našoj opštini, izašlo je i iskoristilo svoje biračko pravo ukupno 7.471 birača.

Na birališta je izašlo 55,16 odsto građana. Što je za tri procenta više izašlih nego pre četiri godine.

U opštini Srbobran jutros je u 7 časova otvoreno 28 biračkih mesta, a pravo glasa za republičke izbore ima 13.544, a na lokalnim i pokrajinskim izborima mogućnost da bira ima 13.581 građanin.

Građani opštine Srbobran danas glasaju na redovnim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, a za lokalne izbore prijavilo se 6 izbornih lista.

Izbori za sada protiču bez prijavljenih nepravilnosti.

______________________

Prema podacima IPSOS-a, na parlamentarne izbore do 18 sati izašlo je 41,1 odsto birača.

____________________

 • Prema podacima kojim raspolaže Opštinska izborna komisija u Srbobranu do 18.00h na 28 birališta u našoj opštini, izašlo je i iskoristilo svoje biračko pravo ukupno 7.471 birača.

Na birališta je izašlo 55,16 odsto građana. Što je za tri procenta više izašlih nego pre četiri godine.

_________________________________

 • Prema podacima kojima raspolaže Pokrajinska izborna komisija, izlaznost birača na biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 16 časova iznosi 35,45 odsto.

________________________________

 • Na osnovu zvaničnih podataka Opštinske izborne komisije do 16.00 časova  na 28 birališta u našoj opštini, izašlo je i iskoristilo svoje biračko pravo ukupno 6.307 birača.

Izraženo u procentima, od ukupnog broja birača koji imaju pravo da biraju svoje predstavnike u opštinskoj, pokrajinskoj i republičkoj skupštini na birališta je izašlo 46,57.%.

Najbolji odziv u Srbobranu je na biračkom mestu br. 11 (Dečiji vrtić – Kać) 58,16 %) dok je ukupno na birališta u Srbobranu izašlo 46,20 %. U Turiji procenat izlaznosti do 16 sati je 48,73%, a u Nadalju – 46,31%.

Sledeći presek izlaznosti birača na birališta je planiran za 18h.

_____________________________________

 • Izlaznost u AP Vojvodini do 14 časova
  Prema podacima kojima raspolaže Pokrajinska izborna komisija, izlaznost birača na biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 14 časova iznosi 27,73 odsto.

________________

 • Izlaznost birača u Srbobranu u 12 časova, prema podacima kojim raspolaže Opštinska izborna komisija, je 30,40 odsto.

_______________________________________

 • Izlaznost u AP Vojvodini do 14 časova
  Prema podacima kojima raspolaže Pokrajinska izborna komisija, izlaznost birača na biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 14 časova iznosi 27,73 odsto.

_____________________________

 • Republička izborna komisija održala je drugu redovnu konferenciju za novinare 21. juna 2020.godine, u 13 časova, na kojoj su saopšteni podaci o izlaznosti birača do 12 časova.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku dr Miladin Kovačević izneo je podatke o izlaznosti birača, dobijene sa 362 biračka mesta u 93 opštine, prema kojima je do 12 časova u Republici Srbiji glasalo 18,01 odsto birača. U regionu Vojvodine glasalo je 20,08 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 18,58 odsto, u regionu Južne i Istočne Srbije 17,25 odsto, a u beogradskom regionu 14,65 odsto birača. Po gradovima, u Novom Sadu, do 12 časova, glasalo je 16,87 odsto, u Nišu 15,16 odsto, a u Kragujevcu 16,71 odsto birača.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je, odgovarajući na pitanja novinara, da do sada nije bilo nepravilnosti na biračkim mestima i da Republičkoj izbornoj komisiji nije dostavljena nijedna informacija o tome. On je dodao da su u biračkim odborima predstavnici parlamentarnih stranaka i proglašenih izbornih lista za ove izbore, a kojih je 21, koji su najodgovorniji za sprovođenje izbora, a ukoliko u toku dana i bude nekih nepravilnosti oni će ih evidentirati na biračkim mestima.

________________________________________

 • Izlaznost u AP Vojvodini do 12 časova
  Prema podacima kojima raspolaže Pokrajinska izborna komisija, izlaznost birača na biračka mesta u Autonomnoj pokrajini Vojvodini do 12 časova iznosi 19,94 odsto.

______________________________

 • Izlaznost birača u Srbobranu u 10 časova, prema podacima kojim raspolaže Opštinska izborna komisija, je 18,19 odsto

_________________________________

 • Republička izborna komisija održala je prvu redovnu konferenciju za novinare 21. juna 2020.godine, u 11 časova, na kojoj su saopšteni podaci o izlaznosti birača do 10 časova.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević istakao je da su sva biračka mesta otvorena jutros u 7 časova i da su prva tri sata protekla ohrabrujuće. Na biračkim mestima sprovedene su sve epidemiološke mere zaštite, članovi biračkih odbora nose zaštitnu opremu (maske i rukavice), biračima se preporučuje da sa istom dođu na birališta, a ukoliko je nemaju biće im data na biračkom mestu, istakao je Dimitrijević.

Danas se glasa na ukupno 8.433 biračka mesta, uključujući inostranstvo i Kosovo i Metohiju, a karakteristično za ove izbore je to što će ih pratiti rekordan broj stranih i domaćih posmatrača, čak 50 odsto više u odnosu na ranije izborne procese, koji će biti prisutni u svim organima za sprovođenje izbora, kao i to što će se glasati za 21 izbornu listu, što je najveći broj u protekla četiri izborna ciklusa, naveo je Dimitrijević.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku dr Miladin Kovačević izneo je podatke o izlaznosti birača, dobijene sa 362 biračka mesta u 93 opštine, prema kojima je do 10 časova u Republici Srbiji glasalo 9,30 odsto birača. U regionu Vojvodine glasalo je 11,17 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 9,17 odsto, u regionu Južne i Istočne Srbije 8,60 odsto, a u beogradskom regionu 7,07 odsto birača. Po gradovima, u Novom Sadu glasalo je 9,15 odsto, u Nišu 7,51 odsto, a u Kragujevcu 7,92 odsto birača.

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević pozvao je birače da iskoriste svoje pravo i izađu na izbore i najavio sledeću konferenciju za novinare u 13 časova