“Petarda“ i rovovska bitka obeležile polufinale, večeras za trofej

Nakon polufinalnih mečeva Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu gde je u prvom odjeknula “petarda“, a u drugom se do poslednje sekunda susreta vodila žestoka bitka, iskristalisale su se dve ekipe koje će se boriti za trofej i novčanu nagradu od 150.000 dinara.

Utakmice u seniorskoj kategoriji koje su na programu u prepunoj srbobranskoj sportskoj hali bile u četvrtak, 11. januara donele su potpuno različit scenario.

Prva u kojoj su se na suprotnim stranama terena našli Medison S.G. iz Srbobrana i nadaljski Agromaus je pre prvog sudijskog zvižduka nosila epitet opštinskog derbija. Međutim, na parketu nije viđen ni delić toga, jer su momci predvođeni strelcem het-trika, iskusnim Ivanom Filipovićem i Miladinom Srdanovim, koji je postigao dva pogotka, počistili Nadaljčane sa terena.

Dominirali – Ekipa Medison S.G.

Na poluvremenu semafor je ispisivao 2:0 u korist Medisona S.G, a drugih 20 minuta donela su još tri gola u mreži Agromausa, pa su domaći zasluženo slavili prolazak u večerašnje finale.

Ako je već ovaj polufinalni okršaj bio lišen svake neizvesnosti, nju su uspeli da donesu i dodatno začine Berlinger Haus Gold i A.C. Libreto. Koliko je bilo vatre u drugoj bici za plasman među dve najbolje ekipe Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu svedoči i činjenica da je već posle 30 sekundi došlo do varnica između igrača suparničkih timova koje su mogle da prerastu u opštu tuču. Srećom, sve je rešeno na miran način, ali napetosti i nervoze nije manjkalo ni u nastavku.

Propuštena šansa – A.C. Libreto

Momci koji brane boje Berlinger Haus Golda stekli su prednost u 3. minutu kada je mrežu zatresao Vještica, a to je bio i jedini gol pre isteka prvog dela igre. Igrao se 27. minut kada Zec povećava na 2:0, međutim A.C. Libreto koji su činili Vašarišćani odmah uzvraćaju preko Aleksandra Marjanova. Iako su do kraja svim snagama pokušavali da vrate meč u egal, rezultat se nije menjao, ali viđena su dva crvena kartona koja su dodeljena igraču poražene ekipe, Nikoli Iliću i treneru uspešnijeg iz ovog polufinalnog dvoboja, Radoslavu Mudrinskom.

Najviši ciljevi – Berlinger Haus Gold

Veliko finale je zakazano za večeras od 20.30, a ko će biti ovenčan zvanjem šampiona, kao i trofejom, novčanom nagradom i slavom biće poznato posle 40 minuta, bez sumnje, rovovske bitke.

Na kraju ipak sportski pozdravi

Sa druge strane, za utešno treće mesto igraće A.C. Libreto i Agromaus (19.40).

Inače, sinoć se u sportskoj hali igralo i finale u kategoriji generacija 2003-04, a ime pobednika dobijeno je tek posle izvođenja penala jer je rezultat u regularnom delu bio 1:1. Uzdignutih ruku posle duela sa Srbobrancima, odnosno ekipom T.P. Mrđa, završio je tim Komšija iz Vrbasa kojima je kao nagrada, pored trofeja, pripalo i sedam dana letovanja u Sutomoru.

Finalisti (2003-04) posle utakmice

Danas se pored završnih mečeva kod seniora, igra i revijalna utakmica između žena (17.10), kao i susreti za treće mesto (17.50) i finale (18.40) kod veterana.

Darko Vujinović