Srbobran dobio predstavnice za “Srbija u ritmu Evrope“!

Srbobran je dobio svoje predstavnike na popularnoj dečijoj muzičkoj manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope“! Čast da nastupaju ispred svoje opštine dobile su četiri devojčice – Đurđina Marunić, Galina Jovčić, Teodora Brkić i Ivana Šijačić.

Audicija koja je održana u Pozorištancu, u sredu 17. januara 2018. iznedrila je imena ove četiri mlade Srbobranke koje će se potruditi da u junu, za kada je zakazano takmičenje, zasijaju na sceni u Nišu. Dodatan motiv svakako će im pružiti i činjenica da će, baš kao i prošle godine, svoje kamere za direktan prenos postaviti Prva televizija.

Za pevanje će biti zadužena Đurđina, koja je Srbobran u toj ulozi predstavljala i lane u Somboru kada je branila boje Nemačke (zauzeto je 16. mesto), dok će se Galina, Teodora i Ivana plesnom koreografijom potruditi da utisak sa bine bude što bolji.

Đurđina Marunić za naš radio poručuje da je ovo za nju san iz kog nikada ne želi da se probudi.

– “Srbija u ritmu Evrope“ je takmičenje koje mi mnogo znači. Otići ćemo u Niš sa željom da pobedimo, ali znatno važnije mi je iskustvo. Isto tako, volim da upoznajem nove prijatelje, a možda i otkrijem još neki svoj talenat osim pevanja. Još ne znamo koju ćemo zemlju predstavljati, mada bih volela da to bude Francuska – priznaje sagovornica “Radio Srbobrana“.

Đurđina (u sredini) na prošlogodišnjem takmičenju u Somboru

Ona inače odlukom direktora muzičke manifestacije na kojoj će se takmičiti, Igora Karadarevića, nije morala da se dokazuje na audiciji, već je direktno obezbedila mesto kao predstavnica svoje opštine.

– Međutim, da bih bila fer prema drugima, učestvovala sam i pevala sam pesme “Suze za kraj“ od Danice Krstić i “Med i žaoka“ Jelene Tomašević. Veoma mi se sviđa i izbor plesačica, bile su fenomenalne i sigurna sam da će sve izgledati sjajno – naglašava Marunićeva“.

Inače, Đurđina je učenica osmog razreda Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj“, Galina pohađa peti razred iste osmoletke, dok su najmlađe Teodora i Ivana koje idu u drugi razred Osnovne škole “Vuk Karadžić“.

Darko Vujinović