KLER olakšava uvid u konkurse

Svi zainteresovani preduzetnici, privrednici i poljoprivrednici iz opštine Srbobran će zahvaljujući realizaciji projekta “Unapređenja efikasnosti informisanja, upoznavanja i obaveštavanja o svim aktuelnim programima i aktivnostima“ u narednom periodu biti u mogućnosti da putem biltena koji će im se slati putem elektronske pošte saznaju sve informacije o potencijalno interesantim konkursima.

Ovaj projekat Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) se nalazi u početnoj fazi, a krajem prošle godine odobrio ga je i sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Kako je na konferenciji za medije održanoj u Maloj sali opštine Srbobran u sredu, 24. januara 2018. godine poručio rukovodilac KLER-a Radivoj Debeljački, ideja je bila da se preduzetnicima, privrednicima i poljoprivrednicima približe svi odgovarajući konkursi pokrajinskih, republičkih, pa i međunarodnih fondova.

– To je veoma značajno, jer mnogi nemaju mogućnosti da na više lokacija prate sva obaveštenja, a ovako će na jednom mestu, odnosno na biltenu u elektronskoj formi, imati sve raspoložive fondove i linkove na kojima mogu da pronađu više informacija – objasnio je Debeljački.

Kako je još rekao, bilten za  sada dobija samo određeni broj njih, ali je pozvao sve zainteresovane koji žele da primaju obaveštenja o konkursima, da pošalju mejl (kler.srbobran@gmail.com) Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj ili da posete njihov sajt.

– Voleo bih da što više njih dobija ove informacije koje mogu samo da im pomognu. Isto tako, zahvalio bih se Pokrajinskom sekretarijatu koji nas je podržao i nadam se da ćemo svojim radom opravdati uložena sredstva – podvukao je on.

Debeljački je podsetio da je KLER tokom 2017. godine putem različitih fondova lokalnoj samoupravi obezbedio oko 100 miliona dinara, kao i da je to rezultat zalaganja prvog čoveka opštine, članova Opštinskog veća i svih ostalih struktura.

– Između ostalog, uspeli smo da, ispred Opštine, obezbedimo novac za projekat kanalizacije u industrijskoj zoni, a nakon toga bi trebalo da usledi i izgradnja kanalizacije, što je jedna od stvari koju potencira predsednik Paroški. Bitno je da industrijska zona dobije pojačan kapacitet i da praktično možemo na bolji način da privlačimo investicije – istakao je Radivoj Debeljački.

On je na kraju izdvojio i konkurs koji je raspisao pominjani Pokrajinski sekretarijat, a radi se o izmeni postojeće strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Srbobran, odnosno promeni akcionih planova i izradu nove strategije za mala i srednja preduzeća.

Darko Vujinović