FK Srbobran: Novajlije na klupi i golu

Fudbalski klub Srbobran krenuće u prolećne bitke sa značajnim izmenama u struci i igračkom kadru. Trenersku palicu od Miroslava Kneževića već je preuzeo Novosađanin Nenad Cerović (49), dok će između stativa stajati iskusni golman Dejan Kronić (34).

Plavi sa Vašarišta su prvi deo sezone u Vojvođanskoj ligi Sever okonačali na drugom mestu sa svega bodom zaostatka u odnosu na lidera Mladost iz Bačkog Petrovca, ali uprava kluba je bez obzira na to, odlučila da renovira tim i dovede novog šefa struke.

Strateg – Nenad Cerović

Počelo se od klupe, pa je dosadašnji strateg Srbobranaca smenjen, a izbor za njegovog naslendnika pao je na Nenada Cerovića, za koga se vezuju uspesi novosadskog Proletera sa Slane Bare. Kako poručuju čelnici kluba sa Vašarišta, popularni Škele je provereni stručnjak koji je trenirao više srpskih prvoligaša.

Najavljeno je da se pregovara i sa četiri igrača, a prvi sa kojim je dogovorena saradnja je čuvar mreže Dejan Kronić. Prekaljeni golman branio je boje kulskog Hajduka, Crvenke, Bačke Topole i Odžaka, a u njegovu novu destinaciju u karijeri sada je upisao i Srbobran.

Prva lasta – Dejan Kornić

Više informacija o svemu saznaće se već u subotu, 27. januara kada jesenji vicešampioni Vojvođanske lige Sever počnu sa pripremama.

Inače, prvenstvo bi trebalo da startuje početkom marta, a veću prvom kolu prolećnog dela biće viđena prava poslastica za sve ovdašnje navijače, jer Srbobranci dočekuju Mladost iz Turije.

Darko Vujinović