Srbobran znatno pojačan počinje pripreme

Fudbaleri Srbobrana okupili su se na prozivci po prvi put u 2018. godini, a novi trener Nenad Cerović im je već prilikom prvog obraćanja poručio da u predstojećoj prolećnoj polusezoni želi napadačku igru kako bi se ispunio cilj plasmana u Srpsku ligu Vojvodine.

Do početka ligaških bitaka ostalo je još nešto više od mesec dana, a uprava kluba ne sedi skrštenih ruku. Pored promene na klupi, radi se i na dovođenju pojačanja, pa će tako plavi dres ekipe sa Vašarišta nositi mnoga nova lica.

Do sada je ugovoren dolazak dva golmana – iskusnog Dejana Kornića (34), nekadašnjeg čuvara mreže Hajduka iz Kule, Crvenke, Bačke Topole i Odžaka, kao i mladog Borivoja Babina, momka iz Srbobrana na koga se, pre svega, gleda kao na investiciju za budućnost.

Mladost – Borivoj Babin

Najsvežije vesti govore da je u srbobransko plavo jato sleteo i, ljubiteljima domaćeg srpskog fudbala, poznato ime, napadač Aleksandar Ćovin (29). Javnosti je zapao za oko kao igrač kulskog Hajduka sa kojim se svojevremeno borio u superligaškom rangu, a nakon epizode u Belorusiji, vratio se u Srbiju, ali je ovaj put odabrao Slobodu iz Užica.

Renome – Aleksandar Ćovin

Istovremeno, potvrđeno je da je fudbaler Srbobrana postao i prekaljeni vezista Marko Đorović (34), takođe bivši član kulskog Hajduka, zatim Mladosti iz Apatina, Novog Sada, Bačke Topole i Odžaka, dok je internacionalnu karijeru gradio u Mađarskoj i Bugarskoj.

Iskustvo – Marko Đorović

A strateg plavih sa Vašarišta Nenad Cerović priznaje da je odabrao da radi u ovom klubu jer ga poznaje od ranije.

– Srbobran sam trenirao u vreme kad je igrao Srpsku ligu, odnosno treći rang takmičenja. Još od tada ovde imam mnogo prijatelja. Ovo je još jedan novi izazov za mene, a došao sam da bih uveo klub tamo gde mu je i mesto, u viši rang – jasan je Cerović i dodaje da nije siguran šta je uticalo na rastanak sa novosadskim Proleterom, gde je do skora radio.

Novi šef struke podvlači da je uglavnom upoznat koji će mu igrači biti na raspolaganju u drugom delu prvenstva Vojvođanske lige Sever.

– Radimo na tome da dovedemo pojačanja, oni koji su stigli su provereni, a nadam se da će ih biti još – ističe popularni Škele.

Ofanziva – Nenad Cerović

Kako već dugi niz godina nosi zvanje trenera, Cerović naglašava da se njegova filozofija menjala, ali pošto je Srbobranu meta prvo mesto, onda će kaže, igrati ultra-ofanzivno.

– Rekao sam igračima i na sastanku, nećemo nigde ići da sa željom se branimo jer nama jedan bod ništa ne znači. U svakoj utakmici ćemo tražiti pobedu. Zakazali smo i prijateljske mečeve, pa ću kroz te susrete i tražiti tim. Neke fudbalere znam odranije i mislim da uklapanje neće biti problem – zaključuje Nenad Cerović.

Darko Vujinović