Akademik sa verom u pobedu napada Novi Pazar

Igrači Akademika sa verom u pobedu idu pred favorizovani Novi Pazar. Razlog za optimizam daje i činjenica da Srbobrance ni jedna ekipa kod kuće nije deklasirala, kao i to što će u meču 15. kola Druge lige Srbije koji je zakazan za nedelju, 28. januar od 18 časova nastupiti u kompletnom sastavu.

Prvo kolo drugog dela sezone iznedrilo je težak trijumf Akademika na gostovanju “fenjerašu“ Smederevu, a novo odmeravanje snaga, ovoga puta sa mnogo jačim rivalom, biće pravi ispit za žute u nemilosrdnoj borbi za opstanak.

Kapiten Dragan Marić ne krije da su Novopazarci, inače trećeplasirani tim na tabeli, veliki favoriti, ali da uprkos tome, mogu da ih iznenade.

– Očekujemo pre svega, da prikažemo što bolju partiju, pa ako nam se ukaže šansa za pobedu, verujem da je nećemo propustiti. Atmosfera u ekipi nikad nije bila problem, već smo dugo na okupu, dobro se poznajemo i družimo se i van terena. Mislim da smo dosta popravili odbranu u odnosu na prvi deo šampionata, a nadam se da ćemo to i pokazati – raportira Marić i dodaje da bi to, pored borbenosti, mogao da bude jedan od njihov aduta.

Stameni centar Akademika poručuje da je Novi Pazar kompletna ekipa, popunjena na svim pozicijama, kao i da ni jedan igrač posebno ne odskače.

– Što se nas tiče, ove nedelje su trojica bila bolesna i nisu trenirala sve do petka, međutim sada su svi zdravi i nastupićemo kompletni. Novajlije Nikola Đurđević i Nikola Božović se trude da pronađu svoje mesto u timu i lično mislim da su se dobro uklopili – ocenjuje kapiten uz dodatak da se nada da će navijači napuniti sportsku halu u Srbobranu, kako bi pokušali da zajedno iznenade Novopazarce.

Njegov saigrač Vuk Živanović smatra da je Akademik pokazao da može da svima da se suprotstavi, a ni činjenica da su u oktobarskom meču sa Novim Pazarom izgubili sa 25 razlike ne utiče na njihovo samopouzdanje.

– Podatak da je Kolubara iz Lazarevca, koja ima samo jednu pobedu više od nas, prošlog vikenda izgubila od njih svega sedam razlike, govori da možemo da se radujemo u nedelju – podvlači sagovornik “Radio Srbobrana“.

Jedan od najboljih igrača Akademika govori da je protivnik skautiran i da je to tim popunjen kvalitetnim igračima na svakoj poziciji.

– Imaju vrlo iskusnog trenera i plejmejkera koji ume da kazni sve propuste. Mi radimo svakodnevno, a nadamo se što većoj poseti naših navijača i da uz njihovu pomoć dođemo do, nama vrlo važna, dva boda – završava Vuk Živanović.

Plejmejker Igor Arnaut podseća da je gostovanje u Raškom okrugu bilo prvo ove sezone, te da su tada odigrali ispod proseka.

– Iako su favoriti, mi se ne predajemo i pred našim navijačima niko neće lagano osvariti trijumf. Dve pobede u poslednja tri meča su nam podigle moral, a atmosfera je odlična, kao što je bila od samog početka šampionata – naglašava košarkaš Akademika.

Suparnik je skautiran, a Arnaut skreće pažnju da je motor Novopazaraca iskusni plej Sanel Mukanović i da sve počinje od njega.

– Kod nas su svi na raspolaganju, novi igrači su se dobro uklopili u tim, a dokaz za to je i činjenica da je Đurđević u Smederevu bio jedan od najefikasnijih igrača. Isto tako, nadam se da će hala biti puna, očekujem dobar duel i da bolji slavi na kraju – zaključuje Igor Arnaut.

Darko Vujinović