Dr Rajak uz žestoke verbalne sukobe smenjena sa čela Doma zdravlja

Osamnaesta sednica Skupštine opštine Srbobran, održana u ponedeljak, 29. januara 2018. godine protekla je u veoma naelektrisanoj atmosferi, uz razmenu žestokih reči i međusobnih optužbi, a povod je bila smena direktora Doma zdravlja “Đorđe Bastić“, dr Svetlane Rajak.

Sve je palo u drugi plan, a rasprava o Izveštaju o stanju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u opštini Srbobran i Domu zdravlja koji je podneo član Opštinskog veća zadužen za zdravstvo dr Ilija Gazepov, odnela je ubedljivo najviše vremena, na sednici koja se protegla na tri i po sata.

Smenjena – Dr Svetlana Rajak

Za govornicom su se smenjivali predstavnici vlasti i opozicije, a svoj stav o smeni dala je i sama Rajakova. Sa svih strana su padale teške uvrede koje su potpalile ionako uzavreo ambijent u Velikoj sali opštine gde je, posle dužeg vremena, prisustvovalo svih 28 odbornika, a dosadašnja direktorka je, uz 19 glasova za i sedam protiv njene smene, posle tri meseca i zvanično razrešena dužnosti.

Predsedništvo – Golupski, Alargić i Savkov

Ali, koliko je bilo sukoba oko dr Svetlane Rajak, toliko je i predlog da se za njenog naslednika postavi dr Radivoj Ostojić naišao na odobravanje svih strana. Naime, on je na mesto v.d. direktora Doma zdravlja postavljen sa 25 glasova podrške, dok niko nije bio protiv.

Došao – Dr Radivoj Ostojić

Pored ovih tačaka, usvojen je i zapisnik sa prethodne sednice Skupštine, zatim dve Odluke –  o angažovanju eksterne revizije završnog budžeta opštine Srbobran za 2017. i o imenovanju članova Nadzornog odbora Društva sa ograničenom odgovornošću “Odmaralište Srbobran“ i utvrđivanju visine naknade za njihov rad.

Izlaganje programa Dr Radivoja Ostojića

Bez rasprave je prihvaćen i Godišnji program poslovanja JKP “Graditelj“ za ovu godinu, a 18. sednica je završena odborničkim pitanjima.

Darko Vujinović