Domaći i strani filmski hitovi na platnu Pozorištanca

Dom kulture Srbobran nastavlja sa praksom da najsvežija filmska svetska i domaća ostvarenja donosi na veliko platno Pozorištanca, a svi zaljubljenici u sedmu umetnost neće propustiti ponedeljak, 5. februar da pogledaju tri hita koja će se naći na repertoaru.

Kao i uvek, organizatori su mislili i na najmlađe, pa će mališani od 16 časova imati priliku da pogledaju animirani porodični film “Mali Vampir“ 3D, i to u sinhronizovanoj verziji.

Omiljeno štivo dečaka Antona su strašne priče, posebno o vampirima. Jednog dana dobio je priliku da upozna pravog mladog vampira Rudija, pa i njegovu sestru Anu i štaviše, postaju i prijatelji. Rudi se pokazao kao ljubazan, a najveći problem u celoj priči izazvali su pokušaji Antonovih roditelja da upoznaju njegovog prijatelja. Ali kako objasniti neobičnosti vezane za Rudija – otrcani crni plašt koji nikada ne skida, zašto dolazi u sitne noćne sate i zašto stalno rukom pokriva usta.

Cena karte za “Malog vampira“ iznosi 250 dinara.

Odmah potom, od 18 sati sledi avanturističko-akciona komedija “Džumandži – Dobrodošli u džunglu“ u koju nas vode Dvejn Džonson, Džek Blek, Kevin Hart i Keren Gilan. Ovo je inače drugi film nastao po istoimenoj knjizi, dok je prvi snimljen 1995. godine.

Četvoro srednjoškolaca otkrivaju staru video igru za koju nikad ranije nisu čuli. Od tog trenutka biće uvučeni u zabavan svet džungle i postati likovi prema sopstvenom izboru: Spenser će tako postati štreberski istraživač, sportista Fridž će postati pravi Ajnštajn, popularna devojka Betani će se pretvoriti u sredovečnog profesora, a krhka Marta postaće neustrašiva ratnica. Međutim, zabava će se uskoro pretvoriti u nešto drugo, kada otkriju da se “Džumandži“ ne igra – već preživljava.

Za ulaznicu će takođe biti potrebno izdvojiti 250 dinara.

A za kraj večeri, od 20.30 ostavljena je prava filmska poslastica u vidu novog ostvarenja reditelja Milorada Milinkovića, koje nosi naziv “Patuljci sa naslovnih strana“. Režiser široj publici poznat po čuvenim delima “Mrtav ‘ladan“ (2002), “Potera za sreć(k)om“ (2005) i “Čitulja za Eskobara“ (2008) predstavio se komedijom koji proziva današnje rijaliti programe.

Nikola ima četrdesetak godina i vodeća je zvezda rijaliti programa “Tri minuta slave“. U praksi to izgleda tako što on bezobrazno vređa ljude koji se na taj šou prijave i zbog toga je jako cenjen i odlično plaćen. Njegove zlobne i otrovne reči magnetski privlače gledalište i rejtinge dižu do nebesa. Osim toga, on smišlja i razne druge rijaliti formate i skrivene kamere.

Njegov najbolji prijatelj Zoran je vlasnik medijske kuće koja se bavi proizvodnjom raznih rijaliti formata, a žena njegovog prijatelja Mira je njegova najveća ljubav iz mladosti, što, naravno, niko osim njih dvoje ne zna. Nikolin život počinje da se menja u trenutku kada smišlja način kako da od mlade devojke koju gura njena ambiciozna majka, naprave zvezdu. Smeštaju joj skrivenu kameru koja se otima kontroli.

Život likova u filmu udahnula je slajna glumačka ekipa koju čine Gordan Kičić, Boris Milivojević, Aleksandar Radojičić, Milena Radulović, Tamara Krcunović i mnogi drugi.

Baš kao i za prethodna dva, svi koji žele da pogledaju “Patuljke sa naslovnih strana“ moraće da plate 250 dinara.