Odbojkaši Mladosti iz Turije počeli porazom, sledi Maglić

Drugi deo sezone za odbojkaše Mladosti nije počeo na željeni način. Turinci su u prvom meču ove godine izašli na megdan favorizovanom Kulpinu, koji je u subotu, 27. januara u okviru 12. kolu Druge lige Sever slavio maksimalnim rezultatom 3:0 (25:20, 25:23, 25:21).

Ekipu Mladosti pratile su otežavajuće okolnosti koje su se ogledale u izostanku dva igrača, pa je zbog toga moralo da dođe do tumbanja u postavi, a nekoliko njih je po prvi put zaigralo na novim pozicijama. Otpor koji su pružili momci iz Turije protiv drugoplasiranog tima prvenstva ovaj put nije bio dovoljan, ali je utakmica poslužila kao dobar pokazatelj stanja sa trenutnom kondicijom i pripremom.

Izgubljen okršaj sa Kulpinom bio je četvrti vezani za Mladost, računajući i poslednja tri koja datiraju iz decembra, odnosno prvog dela takmičenja.

Međutim, dobra prilika za prekid negativne serije pruža se već u subotu, 3. februara od 19 časova kada će u Turiju stići Maglić, najslabija ekipa Druge lige Srbije, sa samo jednom zabeležnom pobedom.

Odbojkaši Mladosti i dalje se nalaze na osmoj poziciji tabele sa 14 osvojenih bodova, u konkurenciji 12 klubova.

Darko Vujinović