Mladost-Radost i Napredak osvežavaju igrački kadar

Fudbaleri kluba Mladost-Radost neće još skoro izaći na teren da vode prvenstvene bitke, ali zato je živo na planu dovođenja pojačanja i odlazaka igrača.

Pred prvim timom ekipe sa Rajčura je još odmora, jer Međuopštinska liga startuje u drugoj polovini marta, a to vreme čelnici kluba koriste da pretumbaju igrački kadar i dovedu nova lica koja bi mogla da budu važni šrafovi u taktičkim zamislima trenera Dragana Matarugina.

Tri imena su već zadužila crvenu opremu Mladosti-Radosti. Iz turinske Mladosti u staro jato vratio se provereni napadač Nemanja Rankić, a novajlije su još Nenad Grbić i Miloš Musić koji su pristigli iz nadaljskog Napretka, odnosno Iskre iz Kucure.

Povratak – Nemanja Rankić

Sa druge strane, kroz izlazna vrata kluba prošli su ofanzivac Strahinja Banović, novo pojačanje Vojvodine iz Bačkog Gradišta, zatim štoper Nikola Srdanov koji će obući dres Mladosti (Turija), mladi golman Borivoj Babin i Dejan Miković prešli su u Srbobran, dok je još jedan čuvar mreže, Miloš Drača obukao dres Napretka iz Nadalja.

On je praktično dete kluba sa Rajčura, a sada je posle dugog perioda odlučio da promeni sredinu.

– Napredak me je pozvao i odlučio sam se da prihvatim njihovu ponudu. Svom doskorašnjem klubu želim mnogo uspeha u nastavku takmičenja – poručio je Drača.

Otišao – Miloš Drača

Inače, Nadaljčane su još pojačali i Marko Đukić, Marko Jovičić i fudbaler zvučnog imena, Nemanja Matić (sva trojica došla iz Jedinstva, Bačko Petrovo Selo), a vode se pregovori sa još nekolicinom igrača.

Klub su pored pomenutog Nenada Grbića koji je prešao u Mladost-Radost, napustili i Nemanja Polić (TSK Temerin), Predrag Marković i Boris Bečanović (Vojvodina Bačko Gradište).

Šef struke Napretka Dejan Kapris zakazao je prozivku za utorak, 6. februar, a prva pripremna utakmica na programu je pet dana kasnije, 11. februara u Novom Miloševu protiv Vojvodine. Kako kažu iz kluba, glavni cilj ove sezone je opstanak u Područnoj fudbalskoj ligi Subotica, što je peti rang takmičenja.

Darko Vujinović