“Zmajev festival nauke“ ove godine u modernijem izdanju

Šesti “Zmajev festival nauke“ održaće se u petak, 9. februara u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj“ u Srbobranu, a ove godine ga je finansijski podržala Naftna industrija Srbije preko čijeg konkursa “Zajednici zajedno“ je škola dobila milion dinara.

Iz tog razloga, festival ima priliku da bude još kvalitetniji nego ranije, a direktorka ove osmoletke Erika Munjin Sokola naglašava da su pomenuta sredstva iskorišćena kako bi se kupili laptopovi, video projektori i bele table.

– Ove godine štandovi neće biti postavljeni samo u holu škole, već i u učionicama, a svaka će biti namenjena određenom nastavnom predmetu. Ambijent će biti moderniji i drugačiji, a naša želja da je da deca vide i nauče što više stvari. Verujem da će sve izgledati kako smo zamislili – navela je naša sagovornica.

Inače, organizatori “Zmajevog festivala nauke“ đake nižih razreda očekuju između 16 i 17 časova, dok će njihovi stariji drugari i ostali posetioci moći da ga posete od 17 do 18 sati.

Biće predstavljeni predmeti poput geografije, istorije, biologije, hemije, fizike, matematike, engleskog i nemačkog jezika, a nastavnici će u učionicama zajedno sa đacima pripremati radionice i prezentacije. Svi koji dođu imaće prilliku da vide razne filmove i eksperimente, kao i da učestvuju u mnogim takmičenjima i kvizovima.

Darko Vujinović