Katai sa Švajnštajgerom u Čikagu?

Alaves ga više ne želi, pa je promena sredine neminovna. Aleksandar Katai, svoj fudbalski put mogao bi da nastavi “preko bare“, tačnije u MLS ligašu Čikagu.

Srbobranac se, kako prenosi “Blic“, nalazi u pregovorima sa klubom koji trenira nekadašnji selektor zlatne generacije “orlića“ iz 2015. godine Veljko Paunović, a udarna igla Fajersa je Srbin sa mađarskim pasošem Nemanja Nikolić. Isto tako, dres Čikaga nosi i čuveni nemački vezista Bastijan Švajnštajger.

Potencijalni saigrači – Bastijan Švajnštajger

Katai se nije naigrao u Alavesu ove sezone, čak štaviše, na terenu se našao samo četiri puta (tri puta u prvenstvu i jednom u Kupu Španije). Poslednji put zaigrao je pre nešto više od tri meseca, tačnije 24. oktobra, a na klupi za rezerve nije sedeo još od 14. decembra.

Hoće li Katai zaigrati na Tojota parku?

Sve ovo ukazuje da klub iz Vitorije ne računa na njega, pa bi za obe strane najbolje bilo da se rastanu što pre. U prethodnom periodu fudbalska javnost kao nove destinacije popularnog Magika pominjala je izraelski Makabi Tel Aviv, grčki AEK, Tursku i španske drugoligaše, a kroz medije se stidljivo i provlačila opcija povratka u Crvenu zvezdu, gde je sjajnim partijama ostavio veliki trag.

Dres Srbije – budućnost ili prošlost?

Međutim, ponovno oblačenje crveno-bele opreme u ovom trenutku ipak nije realno, pa bi Srbobranac mogao da završi u Sjedinjenim Američkim Državama. Bez obzira za koga potpiše, Kataiju je važno da bude standardan, kako bi uopšte mogao da se nada pozivu selektora Mladena Krstajića za ovogodišnju svetsku smotru fudbala u Rusiji, gde su naši “orlovi“ obezbedili svoje mesto.

Darko Vujinović