Kraj loše serije: Odbojkaši Mladosti srušili Maglić

Posle četiri vezana poraza odbojkaši Mladosti upisali su trijumf, ali to nije jedini plus za njih, već i činjenica da su Turinci popravili plasman na tabeli. Utakmica koja je označila kraj negativne serije odigrana je protiv “fenjeraša“ Maglića, u subotu, 3. februara, a duel 13. kola Druge lige Sever okončan je rezultatom 3:1 (25:18, 25:27, 25:15, 25:23) u korist Mladosti.

Tražili su pobedu odbojkaši iz Turije, a kao naručen došao je poslednjeplasirani Maglić. Zicer pred domaćim navijačima nije smeo biti neiskorišćen, a momci su iskoristili priliku i da se revanširaju za izgubljen meč (takođe je bilo 3:1) od ovog rivala koji datira iz oktobra, što je inače i za sada jedino slavlje igrača Maglića u aktuelnoj sezoni.

Susret je počeo baš kako su i priželjkivali domaći, sve je štimalo u redovima Mladosti, dok je drugi set, uz nedostatak sreće i pad koncetracije Turinaca, ipak pripao gostujućem timu. Međutim, to nije uticalo na družinu koja se brzo trgla i naplatila bolju partiju u naredna dva seta.

Ovaj rezultat doneo je benefit u vidu skoka na tabeli, pa Mladost sada drži sedmo mesto u konkurenciji 12 učesnika Druge lige Sever.

Kako kažu u klubu, ekipa je zadovoljna, atmosfera je iz dana u dan sve bolja, a novi ispit za igrače Mladosti je već sledećeg vikenda, kada će u Baču izaći na megdan Partizanu. Prvo odmeravanje snaga sa ovim suparnikom prošlo je dobro po odbojkaše iz Turije (pobeda 3:2), a pozitivan ishod očekuju i ovoga puta.

Darko Vujinović