Novi poraz Elan Voleja, Kikinda je šansa za trijumf

Nakon poraza od novosadskih Lavica, odbojkašice Elan Voleja su istim rezultatom završile i meč protiv Volejstarsa iz Sombora. Domaći teren nije bio dovoljna prednost Srbobrankama, a odmeravanje snaga sa favorizovanom ekipom sa severa Bačke u okviru 13. kola Druge lige Sever nije dobro proteklo za mlade dame – bilo je 3:0 (25:18, 25:18, 25:23) u utakmici se igrala u nedelju, 4. februara.

Bio je ovo treći uzastopni meč u kom igračice Elan Voleja nisu uspele da upišu nove bodove na svoj konto. I baš kao i skoro svaki put kada su gubile prvenstvene duele (osim u dva slučaja), odbojkašice iz Srbobrana napustile su parket bez osvojenog seta kraj imena svog kluba. Sa dva trijumfa i 11 poraza, narandžaste su se osamile pri dnu tabele i nalaze se u društvu Odbojke 013 iz Pančeva i ekipe Kikinde, koja se ni jednom nije radovala. Najbliži protivnik im je Partizan iz Sremskih Karlovaca koji beži osam bodova.

Ali izvanredna šansa za pobedu koja bi mogla da im ubrizga dozu samopouzdanja pruža se nastupajućeg vikenda kada Srbobranke putuju u Kikindu, gde će se “izaći na crtu“ istoimenom timu. Možda bi baš ova utakmica mogla da označi preokret u rezultatima ovog kluba, koji će, bar po trenutnom stanju, morati da vodi borbu za opstanak.

Darko Vujinović