Zvanično: Katai prešao u Čikago!

Spekulacije su sada i zvanično potvrđene! Alaves je na svom sajtu objavio informaciju da će Aleksandar Katai do 30. juna ove godine igrati na pozajmici u američkom MLS ligašu Čikagu sa opcijom otkupa njegovog ugovora na kraju sezone.

Fudbaleru iz Srbobrana će trener u novoj sredini biti Veljko Paunović, stručnjak koji je sa omladinskom reprezentacijom naše zemlje bio svetski prvak 2015. godine, dok će za saigrače imati proslavljenog nemačkog vezistu Bastijana Švajnštajgera i Srbina koji igra za mađarsku reprezentaciju Nemanju Nikolića.

Prošlost – Katai u dresu Alavesa

Katai se od prelaska u španski Alaves, pre godinu i po dana nije naigrao, tačnije nastupio je u 30 mečeva, dok je mrežu rivala tresao tri puta. Ova, njegova druga sezona u ekipi iz Vitorije, za njega je bila veoma loša, jer je nastupio na samo četiri meča (ukupno 66 minuta), a poslednji put još 24. oktobra.

Papir kaže da povremeni reprezentativac Srbije ima saradnju sa Alavesom do juna sledeće godine, a ostaje da se vidi hoće li opravdati očekivanja poslodavaca u Čikagu, kako bi Amerikanci iskoristili opciju i u potpunosti otkupili njegov ugovor.

Tamošnja MLS liga počinje za manje od mesec dana, odnosno 3. marta, a Fajersi će prvenstvo početi duelom sa Kanzas sitijem.

Saradnja – Katai će biti pod trenerskom palicom Paunovića

Da li će nekadašnja desetka Crvene zvezde baš tada debitovati u crvenom dresu, zavisi od našeg stratega Veljka Paunovića, ali je bez sumnje, najvažnije da se popularni Sale vrati u formu koja ga je krasila nekada, pre svega tokom boravka na Marakani, a sve u cilju obezbeđivanja sigurnog mesta u avionu za let “orlova“ na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Darko Vujinović