Kome ide slađa malina: Akademik želi revanš dužniku iz Arilja

Izuzetno vredna pobeda u gostima prethodnog vikenda dodatno je ohrabrila košarkaše Akademika pred susret sa Klikom. Odmeravanje snaga sa ekipom iz Arilja koji su, baš kao i žuti, novajlije u Drugoj ligi Srbije, na programu je u subotu, 10. februara od 19 časova u srbobranskoj hali sportova.

Pogled na rezultate rivala Akademika pred start 17. kola govori da je Klik doživeo poraze na poslednje tri utakmice u gostima, ali isto tako, u poslednja četiri prvenstvena duela imaju samo jedan izgubljen meč. Podsetimo, Srbobranci su u prvom delu sezone mogli i do slavlja na terenu ovog kluba, ali su nakon neizvesne završnice bili slabiji za šest poena (86:80).

Sada se pak, pruža prilika za revanš, a momci iskusnog stratega Milorada Perovića su u naletu. Uzimanje skalpa favoritu iz Velike Plane u prošloj rundi ubrizgalo je samopouzdanje igračima u žutim dresovima, pa će navijači u Srbobranu moći da vide hoće li kliknuti i pred njima, za neki novi usklik sa tribina, koji će bez sumnje dobiti ako padnu Ariljci.

Centar koji predvodi saigrač sa kapitenskom trakom Dragan Marić podvlači da je tim iz malinarskog kraja, inače petoplasirana na tabeli, veoma dobra  i čvrsta.

– Oni su kao i mi novajlije u Drugoj ligi Srbije ove sezone, ali imaju iskusnije igrače od nas. U odnosu na naš okršaj iz oktobra jači su za jednog plejmejkera, on je motor ekipe, pa bi na njega trebalo posebno da obratimo pažnju. Isto tako, veoma su jaki pod košem, pa moramo da pripazimo i na njihove centre – raportira Marić za “Radio Srbobran“.

Najviši igrač Akademika smatra da bi utakmicu sa Ariljcima mogla da odluči njihova odbrana koja je iz meča u meč sve bolja.

– Presudno bi moglo da bude i trčanje u napadu, a potrebno je da smanjimo broj izgubljenih lopti – prepoznaje kapiten problem iz ranijih duela.

Marić objašnjava i da su mogli da bolje treniraju ove nedelje, ali problem je bio što  nisu svako veče bili u punom sastavu.

-Treneru Peroviću su pred okršaj sa Klikom na raspolaganju svi igrači, osim Stefana Topalovića koji je i gostovanje u Velikoj Plani propustio zbog bolesti – završava naš sagovornik.

Darko Vujinović