Odbojkaši Mladosti Turije posle dva poraza žele trijumf nad Šidom

Bač se nije posrećio odbojkašima Mladosti, ali ni okršaj sa Hercegovinom na domaćem parketu nije doneo radost u redove Turinaca. Partizan je nadjačao goste rezultatom 3:1, dok je ekipa iz Ravnog Topolovca izašla srećnija posle borbe u pet setova savladavši Mladost sa 3:2.

Igračima iz Turije ne ide baš sve po planu u nastavku sezone. U četiri utakmice ostvarena je samo jedna pobeda (protiv poslednjeplasiranog Maglića), dok su sa druge strane upisali tri poraza. Takav učinak odrazio se i na plasman na tabeli, pa su momci koji brane boje Mladosti pali sa sedmog na osmo mesto lestvice Druge lige Sever.

Odmeravanje snaga u Baču 10. februara u okviru 14. kola nije proteklo po zamislima gostiju. Ništa im nije polazilo za rukom, iako im je pripao drugi set, izjednačivši u tom momentu na 1:1. Ekipa Partizana je u meč ušla sigurnije od Turinaca, u čemu ju svakako udela imao i domaći teren, a u određenim trenucima i sreća je bila odlučujući faktor. Na partiju odbojkaša Mladosti odrazio se i nedovoljan broj treninga, te je na kraju Partizan slavio sa 3:1 (25:19, 19:25, 25:17, 25:19).

Svega pet dana kasnije (15. februara), igrači kluba iz Turije susreli su se u 15. kolu kod kuće sa Hercegovinom iz Ravnog Topolovca. Iako je gostujući tim slabije plasiran odneo je pobedu posle bitke u pet činova.

Na delu je bila prava rezultatska klackalica, ali tas je ipak prevagnuo na stranu rivala Mladosti. Otežavajuća okolnost za Turince bila je bolest prvog tehničara i povreda leđa Andreja Jojkića, pa je, imajući to u vidu, posao igračima Hercegovine bio olakšan. Domaći su poveli sa 1:0, momci iz Ravnog Topolovca su preokrenuli na 2:1, Mladost je izborila peti set, ali završnica im se nije posrećila – 3:2 (19:25, 25:19, 25:17, 16:25, 15:12).

U vikendu pred nama, Turija će ponovo biti mesto odigravanja duela Druge lige Sever, jer će Mladost motivisana željom da prekine negativan niz dočekati Šid u subotu, 24. februara.

Darko Vujinović