Akademik željan pobede i ukusa leskovačkog roštilja

Pod utiskom neočekivanog poraza u Nišu, Akademik juriša na Leskovčane. Snovi o opstanku su se sada praktično sveli na teoriju i teško izvodljive kombinacije, ali sve to ne utiče na pulene šefa Perovića koji imaju želju da se bore do samog kraja i dostojanstveno brane žute boje kluba iz Srbobrana. Leskovačko Zdravlje je sledeća prepreka na putu koju treba savladati, a duel 19. kola igra se u ovdašnjoj sportskoj hali u subotu, 24. februara od 19 časova.

Do završetka Druge lige Srbije ostalo je još dva meseca, odnosno osam prvenstvenih rundi. Plana koja je prva iznad crte, Akademiku beži za četiri pobede, a između njih se ušuškala i Kolubara iz Lazarevca sa dva trijumfa više od srbobranske ekipe. Imajući u vidu i raspored koji je pred ovim timova, nezahvalno je gajiti iluzije o ostanku u drugoligaškom društvu.

Više nema smisla ostvrtati se i žaliti za izgubljenim mečom od Konstantina. Bek i jedan od najboljih u redovima žutih ove sezone, Vuk Živanović ističe da on i njegovi saigrači nisu moralno pali nakon kiksa u gradu na Nišavi prošlog vikenda.

– Tačno je da je opstanak sada u domenu teorije, ali naš dogovor je da završimo takmičenje dostojanstveno, što znači da ćemo se truditi da dobijemo što više utakmica. Meni lično neće nedostajati motivacije i nadam se da je takav slučaj i u ostatku ekipe – podvlači naš sagovornik.

Zdravlje se radovalo u prvom odmeravanju snaga sa Srbobrancima kada je u novembru slavilo rezultatom 107:86. Živanović, pak, poručuje da Leskovčani baš i nisu bolji za toliku razliku.

– Tamo smo odigrali jedan od dva, tri najlošija susreta ove sezone. Mislim da možemo da ih pobedimo i da nisu bolji od nas, naročito jer igramo na domaćem parketu. Inače su vrlo agresivni na obe strane terena i moramo da obratimo pažnju na to, a imaju i vrlo dobrog pleja koji je, rekao bih, lider Zdravlja – zaključuje Vuk Živanović i dodaje da u svakom slučaju očekuje zanimljiv duel i šesti trijumf Akademika.

Žuti se će gostima sa juga suprotstaviti u najjačem sastavu, a jedini koja verovatno neće biti na raspolaganju treneru Miloradu Peroviću jer nije trenirao čitavu nedelju je krilo Nikola Božović.

Darko Vujinović