Odbojkaši Mladosti slavili posle preokreta u Šidu, stiže lider

Ni hladnoća u hali im nije mogla ništa! Odbojkaši Mladosti bili su jači od niske temperature i provokacija protivničkih igrača, te su posle bitke u pet setova iz duela sa domaćim Šidom izašli kao pobednici, a megdan 16. kola Druge lige Sever, odigran u subotu, 24. februara, okončan je rezultatom 3:2 (18:25, 25:19, 18:25, 25:20, 15:12) u korist motivisanih Turinca.

Ovi momci su time stavili tačku na mini seriju od dva poraza (Partizan i Hercegovina), a ujedno su i uzvratili Šiđanima za isti poraz iz prvog dela sezone.

Tradicionalno neugodni Sremci spremno su dočekali takmaca iz Turije, ali igrače koji ponosno brane boje Mladosti ništa nije moglo da omete ka zacrtanom cilju i upisivanju dva boda. Iako je u prikazanoj partiji bilo oscilacija, pa su posle tri čina ove utakmice gubili sa 2:1 u setovima, u redovima Turinaca probudio se inat koji je bio samo polazna tačka za nadahnutiju igru i šesti zabeleženi trijumf u dosadašnjem toku prvenstva.

Ova značajna pobeda pozitivno se odrazila na igrače Mladosti, inače i dalje osmoplasiranih u poretku Druge lige Sever (od 12 klubova) sa 20 prikupljenih bodova.

Najteži izazov za njih sledi u subotu, 3. marta од 19 časova pred domaćim navijačima, jer im u goste stiže neprikosnoveni lider Mladost iz Nove Pazove, ali momci iz Turije priželjkuju iznenađenje i uzimanje skalpa najkvalitetnijoj ekipi šampionata.

Darko Vujinović