Katai u Čikagu: Pokazaću vam šta znam (video)

Aleksandar Katai je konačno “sleteo“ u jato Čikago Fajersa! Posle duge procedure oko dobijanja vize za Sjedinjene Američke Države, fudbaler iz Srbobrana našao se u novom klubu u čijoj će opremi ostati bar do kraja juna ove godine kada mu ističe pozajmica iz španskog Alavesa, a ukoliko ispuni očekivanja, Čikago će moći da u potpunosti otkupi njegov ugovor.

Povremeni reprezentativac Srbije je u prvom obraćanju navijačima i javnosti poručio da je srećan jer je u novoj sredini i što je postao deo tima američkog MLS ligaša.

Veoma sam uzbuđen i ne mogu da dočekam početak sezone. Ne želim da pričam o svojim kvalitetima, pokazaću vam na terenu šta umem – pun je samopouzdanja Aleksandar Katai čiji će crveni dres Čikaga na leđima krasiti desetka.

Jedan od njegovih saigrača biće i proslavljeni nemački reprezentativac i suprug naše teniserke Ane Ivanović, Bastijan Švajnštajger, a kolega iz veznog reda Deks Mekarti je već posle nekoliko dana primetio da će bivša desetka Crvene zvezde biti veliko pojačanje.

– Ima mozak za fudbal, to možete da vidite posle samo četiri, pet dana na treningu sa njim – naglasio je Amerikanac.

Trener mađioničaru iz Srbobrana biće Veljko Paunović, čovek koji je sa omladinskom reprezentacijom naše zemlje postao svetski prvak 2015. godine na Novom Zelandu.

– Odličan je fudbaler, dobar u duelima jedan na jedan, može lako da nadmudri protivničkog igrača i ima dobar pas – nahvalio je šef struke Fajersa popularnog Kataija.

Čikago će novu sezonu otvoriti u nedelju, 11. marta tačno u ponoć po srpskom vremenu, a prvi protivnik koji će im se naći na putu je Sporting Kanzas Siti.

Darko Vujinović