Elan Voleju pripao set protiv jakih Novosađanki

Pružale su otpor mlade Srbobranke, ali više od osvajanja jednog seta protiv trećeplasiranog Novog Sada nisu mogle. Motivisane posle dva vezana trijumfa u poslednjih isto toliko kola, odbojkašice Elan Voleja izašle su na crtu Novosađankama, ali duel 16. runde Druge lige Sever koji je na programu bio u subotu, 24. februara, završen je slavljem domaće ekipe – 3:1 (25:18, 23:25, 25:23, 25:18).

Bez opterećenja su devojke iz Elan Voleja mogle da gostovanje u Srpsku Atinu. Suparnice su se nalazile u seriji od četiri pobede, a svega tri puta su ove sezone teren napustile pognutih glava. S toga je bilo jasno uz čije ime će stajati zvanje favorita, ali bez obzira na sve, srbobranske odbojkašice su mogle da uvedu meč u potpuno drugi smer od viđenog. Međutim, neizvesni treći set pripao je domaćim igračicama, a onda su se u narednom potrudile da završe posao u četiri čina.

Koliko bi ovakvo izdanje Elan Voleja (inače i dalje na desetoj poziciji) moglo da utiče na nadolazeće prvenstvene okršaje biće jasno veoma brzo, jer za vikend narandžasto-crne putuju na još jedno gostovanje, sada Sremske Karlovce gde će protiv tamošnjeg Partizana pokušati da na konto upiše nove, zlata vredne bodove.

Darko Vujinović