Međunarodni turnir doveo u Srbobran džudiste iz regiona

Dvadeseti Međunarodni džudo turnir “Turija 2018“ održan je u srbobranskog sportskoj hali u subotu, 3. marta uz uzešće 257 takmičara iz 30 klubova Srbije i regiona, odnosno Republike Srpske, Rumunije, Mađarske i Makedonije, a klub domaćin je nakon završetka nadmetanja proglašen za najuspešniji.

Takmičari, kojih je zbog loših vremenskih uslova bilo manje nego prethodnih godina, bili su podeljeni u tri uzrasne kategorije kod dečaka i devojčica (poletarci, mlađi i stariji pioniri), a prisutni su mogli da uživaju u više od 500 borbi.

Čast da otvori turnir imao je predsednik opštine Srbobran Radivoj Paroški koji je, između ostalog, učesnicima poželeo uspešne rezulate i poslao poruku u sportskom duhu – da pobedi bolji.

Sekretar Džudo kluba Turija Lazar Gajinović za naš radio poručuje da je sportska hala bila prava mala košnica, kao i da je dokaz toga da su dobri domaćini, to što su mnogi takmičari prešli 300, pa i 400 kilometara da bi došli na turnir u Srbobran.

– Oni su stigli sa željom da pokažu šta su naučili i da sretnu svoje prijatelje i poznanike. Džudo je sport dece, samoodbrane, školski sport i sredstva koja se ulažu u mališane koji se bave ovim sportom nisu bačena – naglašava on.

Kako kaže naš sagovornik, lokalna samouprava je prepoznala prave vrednosti ovog jubilarnog Međunarodnog turnira.

– Ako neko postoji toliko dugo, zaslužuje vremena, prostora i sredstava da bude podržan i ispraćen. Medalje i pehari su spremni i sve što se radilo tokom godine sada dolazi do izražaja. Sezona je u toku, ali ovo je veliki ispit – podvlači Gajinović.

Zahvalio se sekretar Džudo kluba Turija svim takmičarima koji su u svoj kalenadar upisali ovaj turnir i došli uprkos svemu.

– Mogu slobodno da kažem da je Srbobran na mapi džudoa Srbije, ali i Evrope, jer imamo učesnike iz zemalja regiona. Ovo je zaista veliki događaj za našu opštinu. Ove godine nismo uspeli da poklopimo datum sa “Kobasicijadom“ kao ranije, ali nadam se da ćemo to uspeti u budućnosti, pa će na opšte zadovoljstvo ugođaj biti još bolji – završava Lazar Gajinović.

Darko Vujinović