Košarkašice Srbobrana očitale lekciju Somborkama

Čas košarke držale su izabranice stratega Slobodana Subića u Somboru. Nejake igračice Džokera brzo su “položile oružje“ pred Srbobrankama kojima je trijumf u 19. kolu Druge lige Sever (Grupa A) bio treći uzastopni. Na kraju duela odigranog u subotu, 3. marta bilo je čak 84:33 (22:12, 21:7, 26:6, 15:8) za nadmoćne košarkašice Srbobrana.

Ime pobednika znalo se i pre samog početka utakmice u tem Somboru. Džoker ove sezone rivalkama služi za poboljšanje koš razlike, pa su tako Subićeve devojke lagano upisale nove bodove na svoj konto. Od samog starta meča stavile su do znanja da ih ne zanima ništa drugo sem nove pobede, pa u su u skladu sa tom mišlju i odigrale ovaj susret.

Dominantnom partijom već do poluvremena stekle su 24 poena prednosti (43:19), a u trećoj četvrtini njihova snaga, odnosno slabost Somborki najviše je došla do izražaja. Samo ovu deonicu dobile su sa 20 razlike, dozvolivši domaćoj ekipi da poentira svega šest puta. U poslednji kvartal ušle su sa rezultatom 69:25, pa su mogle da ga odigraju znatno opuštenije.

Igračice Srbobrana i dalje su na četvrtoj poziciji, sada sa 26 prikupljnih bodova i dve pobede manje u odnosu na Čelarevo i Proleter Zrenjanin koji su odmah iznad.

Pred njima se nalazi nova prepreka u vidu Karaburme, lidera i najkvalitetnijeg tima šampionata, a derbi sa Beograđankama odigraće se na parketu sportske hale u Srbobranu, u subotu, 10. marta od 16 časova i 30 minuta.

Darko Vujinović