Paroški sa članovima Opštinskog veća obišao firmu “Metal X“

Rukovodstvo opštine Srbobran, na čelu sa predsednikom Radivojem Paroškim obišlo je u petak, 9. marta privatnu firmu za proizvodnju i prodaju specijalnih transportnih traka “Metal X“ u Turiji, a ona je samo prva u nizu onih koje će biti posećene sa ciljem da se dobije što više informacija i stekne jasnija slika o preduzećima koja posluju na teritoriji opštine.

Prvi čovek lokalne samouprave naveo je tom prilikom da Srbobran, iako je mala sredina, ima značajan broj privrednika koji  zapošljavaju zavidan broj radnika.

            – Ovde smo došli sa željom da vidimo kako se odvija proizvodnja, kao i da čujemo sa kakvim se eventualnim problemima firma susreće. U skladu sa tim, pokušaćemo da pomognemo koliko je to u našoj moći – poručio je Paroški.

On je podsetio da je opština prošle godine prvi put formirala fond za podsticaj malih i srednjih preduzeća, a da je “Metal X“ tada dobio određena sredstva.

– I ove godine smo takođe formirali fond koji će biti u funkciji razvoja malih i srednjih preduzeća.  Radimo i na tome da do kraja osposobimo našu industrijsku zonu, da se i na tom mestu  formiraju određeni pogoni, a već imamo zainteresovane investitore koji su poslali pismo o namerama. Prave se određeni programi po kojima će se raditi, a sa druge strane idemo na to da tu industrijsku zonu potpuno završimo, jer ona još nema kanalizaciju – naglasio je predsednik opštine.

Prema njegovim rečima, iskustva privrednika koji već rade na ovom terenu poslužiće im da se možda drugačije postave u organizacionom smislu.

– Cilj nam je da se što veći broj ljudi zaposli, ali i da Srbobran brže krene stopama razvoja, pošto mi još uvek spadamo u red nedovoljno razvijenih opština – podvukao je Radivoj Paroški.

Vlasnica i direktora firme “Metal X“ Liljana Kovačić istakla je da su im sredstva lokalne samouprave koja su dobili značila u svakom smislu.

– Iskoristili smo ih  za kupovinu placa gde planiramo da napravimo novu halu u kojoj će se zaposliti određeni broj radnika. Inače postojimo već 16 godina, zapošljavamo dvadesetak ljudi, a namera nam je da se prijavljujemo za da još investicija – navela je Kovačić u obraćanju medijima.

Darko Vujinović