Raspisan javni poziv za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih porodica

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine raspisao je javni poziv za dodelu pomoći za ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih i raseljeničkih porodica, a u skladu sa nacionalnom strategijom za unapređenje položaja žena i aktivnosti u pravcu poboljšanja rodne ravnopravnosti.

Javni poziv se raspisuje za lica koja imaju boravište odnosno prebivalište na teritoriji sedam opština i gradova, među kojima je i Srbobran. Pomoć se odobrava u robi (alatu i opremi) kao jednokratna i bespovratna, namenjena ekonomskom osnaživanju žena iz izbegličkih i raseljeničkih porodica u iznosu od najviše 200.000 dinara za svaki grant.

Javni poziv je otvoren od 8. marta do 2. aprila 2018. godine.

Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti od poverenice za opštinu Srbobran Savke Lazić, u Maloj sali Skupštine opštine, ponedeljkom i petkom od 7 do 9 časova.

Javni poziv za dodelu jednokratne pomoći studentima iz izbegličkih porodica

Isto tako, Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine raspisao je i javni poziv za dodelu jednokratne finansijske pomoći studentima osnovnih akademskih studija na teritoriji pokrajine.

Pravo na učešće po ovom javnom pozivu imaju sva lica koja su imala ili imaju u skladu sa Zakonom status izbeglih ili raseljenih lica sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine. Javni poziv je takođe otvoren od 8. marta do 2. aprila 2018. godine.