U petak prezentacija IPARD programa

Opština Srbobran i „2KM consulting doo“ organizovaće prezentaciju IPARD programa u petak, 16. marta od 18 časova u Velikoj sali Skupštine opštine. Prezentacija je namenjena poljoprivrednim proizvođačima, a podršku lokalnoj samoupravi pružiće uspešna firma sa dugogodišnjim iskustvom u pisanju poslovnih planova, vođenju projekata kao i u pripremi dokumentacije za poljoprivredne proizvođače.

Predavanje će voditi Đorđe Mirković, diplomirani inženjer poljoprivrede sa 15 godina iskustva u razvoju i vođenju projekata, trenutno angažovanim od strane Evropske banke za obnovu i razvoj. Asistenti u predavanju biće Marko Avdalović i Jelena Štrkić iz Razvojne agencije Vojvodine, koji takođe poseduju bogato iskustvo u vođenju IPA projekata.

IPARD program je namenjen poljoprivrednim proizvođačima mleka, mesa, voća, povrća i ratarima za:  izgradnju i rekonstrukciju  proizvodnih objekata kao i objekata za skladištenje; nabavku nove opreme za navedene proizvodnje (mašine za rukovanje i transport čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka, mašine za pripremu stočne hrane, oprema za hranjenje životinja,oprema za staklenike, plastenike i objekte za proizvodnju voća i povrća, oprema za berbu, sortiranje, pakovanje i skladištenje); nabavku novih traktora i priključne mehanizacije (plugova, tanjirača, međurednih kultivatora, grubera, setvospremača, valjkova, navigacije, sejalice, prskalice, atomizera i traktorskih prikolica).