Dominacija: “Trojka“ Srbobranaca za skok na prvo mesto

Tri gola za tri boda u džepu. Tako se najkraće može opisati konačni učinak fudbalera Srbobrana na gostovanju Zadrugaru u nedelju, 18. marta. Cerovićevi izabranici su u 17. kolu Vojvođanske lige Sever dominantnom igrom neutralisali domaćina, pa je rezultat od 3:0 (3:0) mogao da bude još ubedljiviji.

Iako oslabljeni neigranjem odličnog veziste, povređenog kapitena Nikole Kosovića, plavi sa Vašarišta su na krilima pobedničkog starta prolećnog dela prvenstva, kada je u opštinskom derbiju savladana Mladost iz Turije, overili “trojku“ na neugodnom gostovanju u Srpskom Miletiću.

Ispromašivali su se Srbobranci u odmeravanju snaga sa jedanaestoplasiranim Zadrugarom, ali su i pored toga u tri navrata pogađali metu, što je bilo dovoljno za prvi trijumf na strani u nastavku sezone. Gosti su sav posao odradili u roku od 15 minuta. Prvi je bravu rivala “otključao“ novajlija Srđan Grabež (14. minut), upisavši tako prvenac u dresu Srbobrana.

Prvenac – Srđan Grabež

Već posle tri minuta, mladi Nikola Vujičić, povratnik u startnu postavu čete trenera Nenada Cerovića duplira prednost, a na isteku prvih pola sata igre glavni arbitar iz Sombora, opravdano pokazuje na belu tačku sa koje još jedno novo lice u redovima Vašarišćana, Aleksandar Ćovin postiže treći pogodak za plave i svoj drugi u novom klubu.

Besposlen – Dejan Kronić

Dokaz o odličnoj partiji Srbobranaca pruža i činjenica da igrači Zadrugara tokom celog meča praktično nisu stvorili iole ozbiljniju šansu za gol, dok su sa druge strane, motivisani gosti bili konstantna pretnja po golmana ekipe iz Srpskog Miletića.

Srbobran: Dejan Kronić, Srđan Bortnik, Darko Tešanović (od 51. Darko Sušić), Nikola Pronek, Borislav Ikrašev (k), Nikola Vujičić, Srđan Grabež, Boban Dašić, Aleksandar Ćovin, Marko Đorović (od 62. Aleksandar Marjanov), Branislav Hađinac (od 65. Borivoje Filipović).

Klupa: Nemanja Latinović, Danilo Pejović, Vuk Španović i Nemanja Tešanović.

Žuti kartoni: Nikola Vujičić i Marko Đorović.

Trijumf – trener Nenad Cerović

Mašinerija sa Vašarišta se zahvaljujući ovim, zasluženo osvojenim bodovima, popela na sam vrh tabele Vojvođanske lige Sever, ali olakšavajuću činjenicu su imali u tome što je direktni konkurent za lidersku poziciju, Tisa iz Adorjana pauzirala ovo kolo. Takođe, zabeležen je i dodatan skok u odnosu na Mladost (Bački Petrovac), tim koji je prezimio na prvom mestu, jer je ova ekipa odigrala samo 1:1 na gostovanju Budućnosti u Gložanu.

Novi rival Srbobranu na putu ka cilju, plasmanu u Srpsku ligu Vojvodina, je apatinska Mladost, klub koji se sa svega 15 prikupljenih bodova nalazi u zoni za ispadanje. Megdan sa njima podeliće u subotu, 24. marta na stadionu u Šumici sa početkom u 15 časova.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever: