I Srbobran u akciji “Sat za našu planetu“

Svetska organizacija za prirodu (WWF) organizuje akciju “Sat za našu planetu“ koja će se u svetu održati po jedanaesti put, a deseti put u Srbiji. Od svoga nastanka 2007. godine u Sidneju ova inicijativa je postala globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko dve milijarde ljudi iz 178 zemalja sveta.

U subotu 24. marta u 20 časova i 30 minuta svetla će biti isključena na jedan sat u domovima, školama i poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete.

S tim u vezi, opština Srbobran se i ove godine priključuje globalnoj ekološkoj akciji. U periodu od 20.30 do 21.30 rasveta će biti ugašena kod žutog bunara, Kipa slobode i na košarkaškom terenu iza sportske hale u Srbobranu.

“Sat za našu planetu“ je kampanja u koju se uključuju i pojedinci sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena, kao i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Ovim putem pozivaju se svi građani opštine Srbobran da se priključe svetskoj ekološkoj akciji i u subotu, 24. marta ugase svetla u periodu između 20.30 i 21.30.