Odbojkaši Mladosti iz Turije osigurali opstanak!

Odbojkaši Mladosti iz Turije su pobedom nad direktnim konkurentom za opstanak, Botafogom obezbedili kartu za učešće u Drugoj ligi Sever i naredne sezone! Zanimljivo je i da su oni automatski, zahvaljujući ovakvom ishodu eliminisali Novosađane iz ovog ranga takmičenja.

Ali pre vatrenog okršaja sa Botafogom, Turinci su u 11. marta gostovali u Srpskoj Atini gde ih je sačekala izuzetno snažna ekipa Dunav Voleja. Igrači Mladosti bili su pomalo i demoralisani zbog izostanka primača Andreja Jojkića, koji je pauzirao zbog isključenja u prethodnoj utakmici, a takođe je, pored njega, zbog bolesti izostalo još nekoliko prvotimaca kluba iz Turije, pa su sve pozicije morale biti pretumbane.

Dunav Volej je svojim najjačim oružjem, odličnim servisom u tri seta ostvario novi trijumf i naneo gostima drugi uzastopni poraz, a ukupno 12. u prvenstvu – 3:0 (25:18, 25:18, 25:21).

Ipak, odbojkaši Mladosti nisu sebi dozvolili da negativan ishod previše utiče na njih, pa su šest dana potom, u subotu, 17. marta pred glasnim domaćim navijačima u susretu 19. kola slomili otpor Botafoga nakon velike bitke u četiri čina – 3:1 (25:27, 25:13, 28:26, 25:14).

I u ovom dvoboju, Turinci su bili oslabljeni zbog Jojkićeve suspenzije, a još veći problem stvorio se kada meč nije počeo po planu, posle gubitka prvog seta i to u produžetku. Međutim, igrači koji ponosno brane boje Mladosti se bude nošeni velikom podrškom sa tribina, i u naredna tri seta završavaju posao.

Deklasirani Novosađani su teren napustili bez osmeha, jer je poraz u Turiji značio i njihov oproštaj od Druge lige Sever, a sreći domaćina zbog opstanka nije bilo kraja.

Tri duela preostalo je do okončanja prvenstva, a Mladost, koja sada drži deveto mesto, će u subotu od 19 časova na svom terenu podeliti megdan sa drugim timom novosadske Vojvodine.

Darko Vujinović

Tabela Druge lige Srbije: