“Ruka spasa“ pomaže mladim majkama

Lokalno Udruženje “Ruka spasa“ je u ponedeljak, 26. marta mladim ženama iz opštine Srbobran koje su tokom januara i februara ove godine postale majke podelilo poklone za novorođenčad u vidu ručno izrađenih kapa, rukavica i čarapa od prirodnog pamuka.

Predsednica “Ruke spasa“ Savka Lazić naglasila je tom prilikom da će se ovakva vrsta pomoći od sada organizovati na svaka dva meseca.

– Želimo da znate da neko misli i na vas. Zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi i prvom čoveku Radivoju Paroškom koji su podržali ovaj projekat, a podsetiću i da pravimo slične poklone za oko 450 dece sa Kosova i Metohije – navela je ona.

Majke su gotovo jednoglasno poručile da im ovakav znak pažnje mnogo znači, kao i da im se sviđaju ručni radovi žena iz “Ruke spasa“ koje su dobili za svoje prinove.

Zamenik predsednika opštine Lazar Krajinović se u ime lokalne samouprave zahvalio Udruženju koje godinama aktivno učestvuje u humanitarnom radu.

– Ovo je veoma značajan doprinos našoj maloj sredini i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Mi već treću godinu uzastopno finansijski podržavamo projekte “Ruke spasa“, a tokom tog perioda smo za projektne aktivnosti obezbedili sredstva u iznosu od 303.000 dinara – poručio je Krajinović i podsetio na neke od dosadašnjih akcija ovog Udruženja iz Srbobrana.

Darko Vujinović